menu

Omgekeerde osmose voor professionelen

HomeOmgekeerde osmose voor professionelen
HomeOmgekeerde osmose voor professionelen
Waterbehandeling door EcoWater
Nederlands

Omgekeerde osmose is een proces waarbij water door een heel fijnmazig membraan geperst wordt, waarbij tot 99% van de onzuiverheden en mineralen uit het water gefilterd worden. In toepassingen waar er hoge eisen aan de zuiverheid van het water gesteld worden, is omgekeerde osmose onontbeerlijk. .

Werkwijze

Om een maximale zuiverheid van water te verkrijgen, is er in een omgekeerde osmoseapparaat een voorfiltering voorzien. Dit kan met een kaarsfilter van 5 micron, maar ook op basis van actieve kool. Als tweede filtering wordt dan het water door het osmosemembraan geperst. Omdat er bij deze technologie een groot debietverlies optreedt, wordt het gefilterde water opgevangen in een buffervat, dat continu bijgevuld wordt. In sommige gevallen wordt er nog een nafiltering voorzien, dat gebeurt dan met mixed bed harsen.

Omgekeerde osmose werkt het beste op basis van reeds onthard water. Bij lage hardheden kan er eventueel rechtstreeks met leidingwater gewerkt worden, dankzij een geïntegreerd doseertoestel met antiscalient, dat ervoor zorgt dat de kalk zich niet op het membraan vasthecht.

Bij EcoWater Systems worden twee toestellen voor omgekeerde osmose geassembleerd, de compactere ROHD-SB, die vooral ingezet wordt voor horecatoepassingen, en de grotere ROHD-4000 serie, die gebruikt wordt wanneer er meer debiet gevraagd wordt.

 

Belangrijke toepassingen van osmosewater

Omdat osmosewater amper mineralen bevat, laat het geen strepen na als het opdroogt. Daarom wordt het vaak gebruikt voor vaatwassers en glazenwassers, en door ruitenwassers en carwashes. Om dezelfde reden is het ook erg in trek bij de productie van elektronica.

In de gezondheidszorg worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het water, vooral dan naar geleidbaarheid. Osmosewater is heel erg puur en heeft een lage geleidbaarheid, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in autoclaven en laboratoria. Vaak worden er in deze situaties meerdere technologieën in combinatie met elkaar gebruikt, maar omgekeerde osmose is altijd een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Verder wordt omgekeerde osmose vaak gebruikt in de voedingsindustrie. Een vaak voorkomend voorbeeld is bij de productie van dranken. Dankzij osmosewater kan een producent beschikken over een constante kwaliteit van water, als basis voor de productie.

Contacteer ons voor meer informatie

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

Overzicht van onze producten