Waterverzachters professioneel
 

Professioneel

Zacht en puur water voor professionelen

Waterontharding voor grotere debieten en professionelen.

In het grootste deel van België stroomt er hard tot zeer hard water door de leidingen. In de volksmond: er zit te veel kalk in. Deze kalk vormt kalkaanslag, wat zorgt voor verstoppingen en beschadigingen in de waterinfrastructuur, een hoger verbruik van detergenten, aantasting van toestellen en een sterk verminderde efficiëntie van waterverwarmingselementen. Daarom biedt EcoWater gespecialiseerde oplossingen voor professionelen aan om kalk uit jouw water te halen.

Benieuwd naar een oplossing op maat? Ontdek ze hieronder.

Waterontharders voor professionelen

Afhankelijk van het gevraagde debiet stellen wij steeds de gepaste oplossing voor.
Onze 4500-serie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor kleinere appartementen en KMO’s, terwijl onze 5000-serie (die ook met een 2” klep beschikbaar is) eerder geschikt is voor grotere projecten.

Beiden kunnen ook worden ingezet in grotere projecten zoals appartementsgebouwen, zorginstellingen en de industrie.

Omdat onze waterverzachters in duplex, triplex of zelfs quadplex opgesteld kunnen worden met dezelfde controller, kunnen we erg hoge debieten aan.

Hoe werkt een waterverzachter?

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van ‘hard water’?
Dit is water dat veel kalk bevat, wat nefast kan zijn voor leidingen en toestellen. Maar hoe werkt een waterverzachter nu precies?
En hoe komt kalk in je leidingwater terecht?

Zacht water voor iedereen

Hieronder een greep uit sectoren die baat hebben bij zacht en puur water.

Kantoorgebouwen en hotels

Voor kantoorgebouwen en hotels zijn de voordelen op lange termijn van zacht water van minder direct belang voor de uiteindelijke gebruikers, maar wegen de voordelen voor onderhoud veel zwaarder door. Minder kalkaanslag betekent efficiënter onderhoud, efficiëntere verwarming en minder slijtage aan de infrastructuur.

Voor hotels komen er dan nog de noden op gebied van waterbehandeling van de keuken bij, waar we dan vooral over omgekeerde osmose gaan spreken.

HoReCa

Ook voor de HoReCa bieden wij gepaste oplossingen op maat. Wist je trouwens dat een waterverzachter zorgt voor onder andere lekkerdere koffie en vlekvrije glazen?

Kappers

Heerlijk toch, een klant die tevreden je salon buitenstapt met een fris kapsel: het resultaat van jouw vakmanschap en de beste, zorgvuldig geselecteerde haarproducten. Een mooi kapsel met gezond haar afleveren, is jouw doel, je trots, je reputatie. Hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Ontdek het vooral zelf!

Zorgsector

In de zorgsector is zuiver water van groot belang. Niet alleen om de veiligheid van patiënten te garanderen, maar ook om apparatuur te beschermen en ervoor te zorgen dat toestellen zo lang mogelijk hun optimale werking behouden. Bovendien gebruiken ziekenhuizen water voor uiteenlopende toepassingen die vaak een andere waterkwaliteit vereisen. Voor al die toepassingen biedt EcoWater een oplossing op maat.

Proceswater voor productiebedrijven

Zelfs al wordt het water tijdens jouw productieproces niet verwarmd, dan nog is het gebruik van zacht water vaak voordeliger. Minder onderhoud, minder down time, langere levensduur van installaties, dus lagere productiekost en kleinere ecologische voetafdruk.

Basis voor verdere behandeling

Als je hoge eisen hebt over de zuiverheid van het water en bijvoorbeeld kiest voor omgekeerde osmose tijdens jouw behandelingsproces, is het raadzaam om als eerste stap te ontharden. Zo haal je het maximum uit elk toestel in de keten, zonder voortijdige slijtage. 

Ontdek alle toepassingen voor professionelen hier!

Check hier
de waterhardheid
in je gemeente

Contacteer ons

Ik wens
Ik ben
Ik heb interesse in
Ik wil ...


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.

Onze producten

4500 Serie

Ontworpen voor KMO’s, handelszaken en kleine appartementsblokken.

Lees meer

5000 Serie

De meest flexibele oplossing voor grote debieten.

Lees meer

Wat zit er in mijn water

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen