header-image
 

Horeca

Ga voor een vlekkeloze service met omgekeerde osmose


Lekker eten, een gezellige omgeving, een feilloze service … Als horeca-uitbater wil je jouw klanten een piekfijne beleving bieden, van a tot z. Proper servies en streeploze glazen spelen hierin een erg belangrijke rol. Hetzelfde geldt voor cateraars en organisaties die cateringmateriaal verhuren. Met omgekeerde osmose verkrijg je keer op keer een vlekkeloze vaat, en dit zelfs zonder extra poleerwerk.

Wat is omgekeerde osmose?

Met het blote oog ziet leidingwater er perfect zuiver uit. Toch bevat dit nog allerlei stoffen, zoals mineralen en zouten, die strepen kunnen achterlaten op servies en glaswerk. Zelfs met de beste vaatwasser is het dan onmogelijk om een perfect vlekkeloze vaat te verkrijgen zonder dat deze nog opgeblonken moet worden.

Een omgekeerde osmosesysteem maakt leidingwater volledig mineraalarm. Dit betekent dat alle stoffen die vlekken of strepen kunnen veroorzaken, uit het water gefilterd worden. Het gevolg is een schitterende vaat zónder het arbeidsintensieve poleerwerk. Omgekeerde osmosewater kan gebruikt worden als voedingswater voor glazenwassers, vaatwassers of vaatwastunnels.

De voordelen van omgekeerde osmose

Lagere personeelskost

Met een omgekeerde osmose-installatie heb je geen personeel nodig specifiek om glazen op te blinken. Ook op onverwacht drukke avonden hoef je dus geen extra medewerkers te zoeken.

Lager risico op glasbreuk

Bij het manueel opblinken is de kans reëel dat er af en toe een glas sneuvelt. De kans op glasbreuk neemt sterk af als alle glazen volledig streeploos uit de vaatwasser komen.

Standaardisering van je kwaliteit

Drukke avonden, jobstudenten, werknemers die onverwacht afwezig zijn … Je vaat is altijd even proper en vlekkeloos, ongeacht de situatie. Je klanten kunnen dus altijd rekenen op dezelfde kwaliteit van jouw service.

Minder wasmiddel nodig

Omdat omgekeerde osmosewater zo puur is, moet je minder wasmiddel (en vooral minder naspoelmiddel) aankopen.

Het belang van water in de horeca

Een goede waterkwaliteit is enorm belangrijk in de horeca. Niet enkel voor drinkwater of om de vaat te doen, maar ook om je vaatwasmachines en andere apparaten zo lang mogelijk te laten meegaan. Zo is een hoog kalkgehalte een verborgen boosdoener die je op termijn veel geld kan kosten. Deze problemen kan je eenvoudig oplossen met een waterverzachter.

De belangrijkste factoren voor een optimaal resultaat

Een schitterende vaat is steeds een samenspel van 3 belangrijke elementen: het water dat je gebruikt, de vaatwasmachine zelf en de producten die je toevoegt. Een omgekeerde osmose-installatie alleen is dus niet voldoende als de andere 2 factoren niet optimaal zijn.

Vaatwasmachine

De kwaliteit van het toestel is essentieel. Zijn de sproeiarmen bijvoorbeeld niet krachtig genoeg, dan zal je vaat niet optimaal schoon zijn.

Producten

Niet alleen het wasmiddel, maar vooral het naspoelmiddel moet exact gedoseerd zijn in functie van de kwaliteit van het gebruikte water.

Water

Bevat het water veel kalk, mineralen en zouten, dan laat dit sporen na op je glazen en servies. Een doffe laag, vlekken, strepen … moeten allemaal handmatig verwijderd worden.

 

Vanuit onze jarenlange ervaring kennen we de kneepjes van het vak. We denken daarom actief mee om oplossingen te bieden voor de problemen van onze klanten, ook als die verder gaan dan enkel de waterkwaliteit.

Wil jij ook steeds kunnen rekenen op een vlekkeloze vaat? Aarzel niet om ons te contacteren. We bespreken graag samen de mogelijkheden voor jouw situatie.

Hoe kan EcoWater jou helpen?

Een omgekeerde osmose-installatie vergt altijd maatwerk. Er zijn immers verschillende factoren die per situatie anders zijn. Denk aan de kwaliteit van het leidingwater, de hoeveelheid aanwezige mineralen en zouten en het waterverbruik op zich.

Daarom vertrekken we altijd vanuit de situatie van onze klanten en gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing voor hun situatie. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen maken we ook zelf onze omgekeerde osmosetoestellen. Deze kunnen makkelijk naast de vaatwasmachine of in de technische ruimte van je zaak geïnstalleerd worden.

Bovendien biedt ons gamma meerdere mogelijkheden aan, van kleinere toestellen in simplex-uitvoering tot duplex-oplossingen.

 

Meer info nodig?

Contacteer ons via sales@ecowater.be.

Wist je dat...

Wij ook drinkwatersystemen voor de Horeca aanbieden?

 

 

Onze cases in de Horeca

EcoWater ondersteunt verschillende Horeca-zaken om aan hun waterbehoeftes te voldoen.
Lees hieronder meer over onze projecten. 

Osmosewater voor glazenwassers.

Restaurant De Klimop in Leuven vertrouwde op EcoWater voor de installatie van een omgekeerde osmose-apparaat en waterontharder.

Het water voor het hele gebouw, dus zowel restaurant als hotel wordt onthard met een EcoWater 5070 duplex ontharder. Om de glazenwasser onder de toog te voeden is er een omgekeerde osmose voorzien.

Meer volume met behoud van kwaliteit

Als brouwer van vloeibaar goud in de vorm van een Gouden Carolus, is Het Anker een bekende familiebrouwerij uit Mechelen. Naast bier brouwen, stoken ze er bovendien ook verfijnde Belgische whisky. Water speelt uiteraard een belangrijke rol in het brouwproces, waarbij de kwaliteit van het water mee grondlegger is van de verfijnde smaak van het bier.

Check hier
de waterhardheid
in je gemeente

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.