Over ons

Met EcoWater kies je voor betrouwbaarheid, innovatie en garantie op superieure service.

Onze missie

Vanaf onze oprichting in 1925, heeft EcoWater Systems een duidelijke visie: zacht en zuiver water aanbieden aan ieders noden en behoeften.

We beschouwen onze klanten als partners en kiezen er daarom voor om een uitzonderlijke klantendienst en after-sales ondersteuning te bieden. Wij bouwen immers een lange termijn relatie op met onze klanten die nog lang voortgaat nadat het EcoWater-product is gekocht. Aangezien we 95% van onze producten en hun onderdelen zelf ontwerpen en vervaardigen, zijn we er zeker van dat onze toestellen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

EcoWater Systems maakt deel uit van The Marmon Group, waardoor we sinds 1992 ´s werelds grootste fabrikant van waterverzachters voor huishoudelijk gebruik zijn.

Geschiedenis

1925 Lynn Lindsay bekomt het allereerste patent voor een automatische stuurklep voor waterverzachters en richt de ´Lindsay company´ op.
1972-1975 Opstart assemblage in België en magazijn te Oevel.
1976-1980 Fusie verkoopkantoren en fabriek.
1981 De Lindsay company wordt een deel van de Marmon Group of Companies. Twee jaar later wordt de Water Refining Group overgenomen, met zijn 2 bekende merken, Miracle Water en Servisoft.
1986-1990 Verhuis naar Olen en aankoop bestaand gebouw.
1988 Fusie van de verschillende waterbehandelingsmerken en oprichting van de Ecowater Systems groep.
1991-1995 Acquisitie van Ecodyne in het Verenigd Koninkrijk, met naamsverandering naar EcoWater Systems Europe.
1992 EcoWater Systems wordt ´s werelds grootste fabrikant van waterverzachters. De groep wordt wereldwijd vertegenwoordigd door meer dan 2000 gekwalificeerde dealers.
1996-2000 Acquisitie van Watrex (België) en Epuro SAS (Frankrijk). (Watrex werd in 1969 opgericht in Alken)
2001-2005 Acquisitie van Deutsche Lindsay (Duitsland), Epuro Polska (Polen) en Acquatica (Roemenië).
2001 Met de lancering van een nieuw gamma huishoudelijke waterverzachters met hoogtechnologische elementen, versterkt EcoWater Systems zijn internationale leiderspositie.
2006 Fusie van Watrex en EcoWater Systems Europe te Olen.
2007 Acquisitie van Crisma (Italië).
2022 Opening van eerste Europese productie-unit in Dąbrówka bij Poznan (Polen). 

EcoWater Systems: wereldwijd innoverend!

EcoWater Systems is wereldwijd innoverend. Als ´s werelds grootste fabrikant van huishoudelijke waterverzachters beschikken we over een wereldwijd dealernetwerk. Net zoals miljoenen tevreden klanten, kan je ook putten uit onze jarenlange ervaring.

Wens je meer te weten over onze internationale activiteiten, contacteer dan één van onze regionale kantoren:

EcoWater Systems Benelux 
EcoWater Systems France 
EcoWater Systems Germany
EcoWater Systems Italy 
EcoWater Systems Poland 
EcoWater Systems UK
EcoWater Systems Europe

ISO 9001

EcoWater Systems was de eerste fabrikant van waterverzachters die de ISO 9001-certificatie behaalde. Het behalen van het ISO 9001-certificaat dragen we hoog in het vaandel omdat we de ultieme kwaliteitsnorm én totale klantentevredenheid willen bereiken.

We zijn ons ervan bewust dat je voortdurend moet blijven werken aan het leveren van kwaliteit. De registratie als ISO 9001-gecertifieerd bedrijf was een mijlpaal in onze tocht naar ultieme kwaliteit.

Lees hoe de certificatie tot stand is gekomen

Onderzoek & Ontwikkeling

De wetenschap achter beter water

Sinds de verwerving van ons eerste patent in 1925, hebben wij ons toegewijd aan het vinden van oplossingen op het vlak van huishoudelijke waterbehandeling over de hele wereld. Vandaag zijn onze EcoWater producten dan ook gebaseerd op meer dan 90 jaar van toegepast onderzoek en honderden wereldwijde patenten van merkgebonden wetenschappelijke en technische doorbraken.

EcoWater bepaalt de normen voor de volledige industrie.

EcoWater Systems blijft leider met meer dan 40 actieve patenten en ongeëvenaarde kwaliteitsrichtlijnen die de uitmuntendheid in al onze producten garanderen. De kwaliteit van de producten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn de kenmerken van ons bedrijf. De productiefaciliteiten van EcoWater zijn gekwalificeerd volgend ISO 9001. Dit is de meest prominente certificatie van drie internationale organisaties die de normen van de kwaliteitssystemen controleren. De registratie van de certificatie beschermt de uitmuntendheid in onze producten van de technische beschrijving tot het uiteindelijke ontwerp.

Eco Responsibility

Het beheer van onze omgeving is één van de belangrijkste prioriteiten voor het behoud van onze afnemende natuurlijke rijkdommen en het blijvend welzijn van onze planeet. Bij EcoWater Systems, zijn we ons ten volle bewust van onze rol en verantwoordelijkheid als maatschappelijk verantwoorde onderneming en streven we er voortdurend naar om de impact op het milieu te beperken bij het vervaardigen van onze producten. 

Onze geavanceerde techniek werkt energiebesparend en verlengt de levensduur van jouw huishoudtoestellen, dit leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk. Lager energieverbruik vermindert de vraag naar elektriciteit en de schadelijke gevolgen van elektriciteitsopwekking. Het gebruik van recycleerbaar materiaal vermindert de hoeveelheid afval. Het uitsluiten van schadelijke bestanddelen voor het milieu maakt de producten veiliger voor consumenten en ondernemingen gedurende hun levensduur en daarna.

Ontwerp van het product

Het ontwerp van het product bepaalt het type, de hoeveelheid en de duurzaamheid van de materialen evenals het energieverbruik dat nodig is voor productie, gebruik en recyclage. 

Ontwerp van de verpakking

Het effect van onze producten op het milieu verminderen beperkt zich niet enkel tot de producten zelf, maar richt zich ook op de manier waarop de producten verpakt, verzonden en verkocht worden. 

Verantwoorde productie

Met 90 jaar ervaring in het zachter en veiliger maken van water, begrijpt EcoWater de veiligheid van de consument evenals de bescherming van het milieu door het gebruik van schadelijke samenstellingen in de productieprocessen te verminderen.

Het rendement van de energie

Het grootste effect van een huishoudelijk apparaat op het milieu is vaak zijn energievebruik in tijd. Door het naleven van de ENERGIE STAR normen levert EcoWater een inspanning om producten te vervaardigen die uitstekende milieuprestaties garanderen doorheen hun hele levenscyclus.

Recyclage

EcoWater heeft een geïntegreerde mening over recyclage en afvalbeheer. Wij passen deze benadering toe bij de vroegste stadia van het productontwerp door overeenkomsten en ultra-efficiënte eenheden te creëren die, indien mogelijk, gebruik maken van recycleerbare materialen.

Ecowater helpt

Wij zijn van mening dat iedereen toegang moet hebben tot drinkbaar water. Daarom helpt EcoWater studenten in Dagon Seikkan - Myanmar.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen