Onderhoud voor bedrijven

Een regelmatig onderhoud is essentieel voor elk type waterbehandelingssysteem. Deze systemen bevatten immers heel wat onderdelen die af en toe gecontroleerd en vervangen moeten worden, om zo de levensduur van de installatie te verlengen en de voorziening van behandeld water te blijven garanderen. EcoWater biedt je verschillende onderhoudsmogelijkheden aan op maat van jouw wensen en installatie.

Is er toch iets stuk gegaan? Vraag dan via het formulier onderaan de pagina een herstelling aan en dan helpen wij jou zo snel mogelijk.

PREVENTIEF EN CORRECTIEF ONDERHOUD VAN MEERDERE MERKEN

Als een van de weinigen in de sector voeren wij zowel preventief als correctief onderhoud uit. Zo heb je de keuze uit verschillende onderhoudscontracten maar kan je ook een onderhoudsregeling op maat aanvragen, afhankelijk van jouw verbruik of gebruik.

Onze ervaren technische ploeg staat altijd voor je klaar, zowel voor onze eigen toestellen als voor installaties van andere merken. Heb je dus bijvoorbeeld een waterontharder of omgekeerde osmoseapparaat van een andere fabrikant, dan kan je ook deze toestellen door ons laten onderhouden.

VERSCHILLENDE ONDERHOUDS­CONTRACTEN

Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen bieden wij een jaarlijks preventief onderhoud aan. Je kan een onderhoudscontract afsluiten voor een periode van 1, 3 of 5 jaar. Onze planningsafdeling neemt dan periodiek contact met je op om een afspraak te maken. Daarnaast staat ook onze interventiedienst 24/7 voor je klaar. Onze experten bevinden zich verspreid over heel Vlaanderen zodat er altijd iemand in jouw buurt is die snel ter plaatse kan komen.

DE VOORDELEN VAN EEN ONDERHOUDS­CONTRACT

Het afsluiten van een onderhoudscontract biedt je verschillende voordelen: De tarieven worden goedkoper indien je voor meerdere jaren een contract afsluit. Gedurende deze periode blijven de prijzen ook vast. Prijsstijgingen zijn niet van toepassing op het contract. Standaardonderdelen en spoelproducten zitten inbegrepen in de jaarlijkse onderhoudsprijs. De interventies buiten het jaarlijks onderhoud zijn goedkoper.

Wat houdt een onderhoud in?

WATERONTHARDERS

 • Volledig nazicht en onderhoud.
 • De waterkwaliteit wordt gemeten voor en na het onderhoud.
 • De werking van het toestel wordt gecontroleerd.
 • De harsen worden ontsmet met een desinfecterend spoelmiddel om bacteriegroei tegen te gaan.
 • Het kleppenmechanisme wordt gereinigd.
 • De dichtingen worden vervangen. (Afhankelijk van het type toestel)
 • Controle van het zoutvat van de waterontharder.
 • Opnieuw afstellen in functie van de hardheid en verbruik van het water.
 • Controle op het regeneratieproces.

Omgekeerde osmoseapparaten

 • Vervangen van de vuilfilter.
 • Spoeling van de membranen tegen ijzer, kalk, organische afzettingen en bacteriologische vervuiling.
 • Controle en bijregelen van het recyclage- en riooldebiet.
 • Meting van de waterkwaliteit van het inkomende en geproduceerde water.

EÉN AANSPREEKPUNT VOOR AL JE VRAGEN

EcoWater is niet alleen fabrikant van waterbehandelingssystemen: wij voorzien je van een optimale service over de volledige productiecyclus, van aankoop en installatie tot onderhoud en naverkoop. Op die manier kan je met al je vragen steeds terecht bij één contactpersoon die je snel verder kan helpen.

Wil je graag meer weten over onze onderhoudsdiensten voor jouw waterontharder of omgekeerde osmoseapparaat? Vul onderstaand formulier in en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.