Appartementencomplex Tivoli GreenCity

Waterverzachters op maat

Op de grens tussen de dichte woonwijk in Laken en de Haven van Brussel vinden we Tivoli GreenCity, een bouwproject van ongeveer 400 appartementen verdeeld over 5 gebouwen.
Het hele project ademt duurzaamheid en kadert perfect binnen het thema van duurzame stadsontwikkeling. Via de syndicus Syncura, waar we al verschillende keren mee samenwerkten, kregen we de vraag om waterverzachters op maat te installeren.

Appartementencomplex
Tivoli GreenCity
kiest voor de voordelen van zacht water

waterbehandeling Tivoli Greencity

Een correcte inschatting zonder verrassingen

Net zoals elk project begonnen we ook hier met een bezoek ter plaatse. We bekeken de beschikbare ruimte, keken waar de watermeters zich bevonden en maakten een inschatting van het waterverbruik per appartement. Om die berekening te maken was de tussenkomst van een studiebureau niet nodig. Vanuit onze ervaring als zowel fabrikant als installateur beschikken wij over de nodige in-house kennis om te berekenen welke apparatuur vereist is.
De uiteindelijke offerte was een inschatting van de volledige kostprijs van de installatie. Deze bedroeg niet alleen een prijs voor het toestel en de installatie, maar ook de jaarlijkse kosten qua zout en onderhoud werden mee ingecalculeerd. Zo komen noch de syndicus, noch de VME’s voor onaangename verrassingen te staan bij ontvangst van de factuur.

Oplossingen op maat

EcoWater plaatste waterverzachters in 3 gebouwen van het Tivoli-complex: 2 in duplex-opstelling, de andere in triplex. In dit laatste geval was de beschikbare ruimte immers niet hoog genoeg om een duplex-opstelling te installeren.
De 3 kleinere onthardingsflessen, gecombineerd met 1 zoutbak, boden de perfecte oplossing. Deze 3 tanks worden eveneens aangestuurd door 1 controller: een unieke oplossing die alleen door EcoWater kan worden aangeboden. Op die manier kunnen alle mede-eigenaars 24/7 genieten van de voordelen van zacht water.

Minimale last voor de bewoners

EcoWater plaats waterverzachters in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. In dit geval ging het om een project dat reeds gerealiseerd was, waarbij we moesten werken met de beschikbare ruimte en zonder dat de bewoners hier al te veel hinder van zouden ondervinden.

Daarom monteerden we zoveel mogelijk op voorhand in ons magazijn te Olen. Dit stelde ons in staat om de tijd in Tivoli GreenCity ter plaatse tot een minimum te beperken en het water slechts voor een zo kort mogelijke periode af te sluiten.

waterbehandeling op maat

Voordelen van waterontharding

Bescherming verwarmingsinstallatie

De voornaamste reden voor de aankoop van de waterverzachters was om de verwarmingsinstallatie te beschermen.

In dit project wordt er namelijk een gezamenlijk stooklokaal voorzien van water, wat door warmtewisselaars wordt opgewarmd en zo naar de appartementen wordt verdeeld. Kalkafzetting heeft nefaste gevolgen voor deze gevoelige warmtewisselaars en zal ook leiden tot een lager rendement en een hoger energieverbruik door de isolerende werking van kalkaanslag. Door te werken met zacht water zullen de warmtewisselaars daarentegen langer meegaan en een maximaal rendement garanderen.
 

Rechtstreekse voordelen voor de bewoners

We raadden onze klant aan om de waterverzachters niet enkel in te schakelen voor de ontharding van warm water, maar ook voor koud water. Zo genieten de bewoners van de appartementen volop mee van alle voordelen van zacht water:

  • Langere levensduur van toestellen
    Vaatwasmachines, wasmachines, koffiezetapparaten, mengkranen in de douches,… blijven allemaal vrij van kalkaanslag en zullen langer hun optimale werking behouden.
  • Minder onderhoud
    Ook de esthetische meerwaarde van zacht water is niet onbelangrijk. Douchewanden, toiletten en kranen worden niet ontsierd door kalkaanslag en vragen minder onderhoud.
  • Lekkerder en zachter water
    Gefilterd water smaakt lekkerder en zacht water voelt aangenamer op de huid.

Ondersteuning
doorheen de volledige cyclus

EcoWater staat Tivoli GreenCity bij doorheen het volledige proces.
Zo zullen we ook jaarlijks het onderhoud van de installaties voor onze rekening nemen.

We bieden onze klanten onderhoudscontracten aan van 1, 3 of 5 jaar en dit zowel voor onze eigen apparatuur als die van andere merken. Bovendien kunnen onze klanten steeds rekenen op onze interventiedienst die 24/7 beschikbaar is. Ondervinden de bewoners of syndici van Tivoli GreenCity dus problemen met de waterverzachters, dan kunnen onze vakmensen snel ter plaatse komen.

Professionele waterbehandeling

Bent u lid van een VME of bent u syndicus van een appartementsgebouw, en wilt u graag meer weten over onze diensten?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij voorzien oplossingen in waterbehandeling voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen en passen onze service aan naargelang uw wensen.

Besparing tot € 650 per jaar

Door te investeren in een waterverzachter voor warm én koud water geniet men dus van alle voordelen van zacht water — inclusief een besparing tot € 650 per jaar. Deze besparing komt er o.a. door het verminderde gebruik van zeep en detergenten, een lager energieverbruik en omdat toestellen minder snel vervangen moeten worden.

Zeker in kalkrijke steden levert zacht water een enorm voordeel. In Brussel bijvoorbeeld schommelt de waterhardheid tussen de 35 en 40 Franse graden. De watermaatschappij bestempelt water als ‘zacht’ wanneer het maximum 15 Franse graden is. Er zal dan echter nog steeds kalkafzetting zijn, hetzij in mindere mate. Met de waterverzachters van EcoWater wordt een hardheid behaald van 7 Franse graden waarbij er geen sprake meer is van kalkafzetting.

650 euro besparen

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.