Brouwerij het Anker

Meer volume met behoud van kwaliteit

Als brouwer van vloeibaar goud in de vorm van een Gouden Carolus, is Het Anker een bekende familiebrouwerij uit Mechelen. Naast bier brouwen, stoken ze er bovendien ook verfijnde Belgische whisky. Water speelt uiteraard een belangrijke rol in het brouwproces, waarbij de kwaliteit van het water mee grondlegger is van de verfijnde smaak van het bier.

Verdubbeling in capaciteit

Gezien het toenemende succes van het bedrijf, zochten ze naar een nieuwe waterbehandelings-installatie om 24/7 zacht water te kunnen voorzien, waarbij ondanks een verdubbeling in productie, de kwaliteit van het bier kon worden behouden.

Specifiek wenste Het Anker haar bierproductie te verdubbelen van 50.000 hl naar 100.000 hl per jaar, waarbij het nominaal debiet 40 m³/u bedraagt met een maximale piek van 70 m³/u. De bestaande waterverzachter was te klein om deze verdubbelde productie te halen, waardoor ze naar voor een vernieuwde installatie moesten kijken.

Uitdagingen
Om de brouwerij te overtuigen van onze expertise, hebben we aan de hand van een reeds succesvol project bij een andere bekende brouwerij het vertrouwen gewonnen. Brouwerij Huyghe communiceerde met veel plezier de positieve feedback van onze samenwerking naar brouwerij Het Anker.

Bierbrouwerij verdubbelt in capaciteit
met behoud van waterkwaliteit

Onze aanpak

Onze expert ging ter plaatse om de huidige installatie te bekijken en een oplossing op maat aan te bieden. Na overleg met onze ingenieurs stelden wij één optimale oplossing voor op maat van de vraag van de klant - in vergelijking met 6 alternatieve voorstellen van een andere waterbehandelingsspecialist.

Wij hechten enorm veel belang aan een grondige analyse alvorens over te gaan op een voorstel naar de klant. Dankzij deze grondige doorlichting stellen wij dan ook steeds een oplossing voor die onze experten het best achten voor de specifieke vraag van de klant.

Bovendien gaf de klant aan dat de brouwinstallatie stilstaat in het weekend, wat voor bacterievorming kan zorgen. Om verspilling en onnodig werk te vermijden, stelden we voor om een ontsmettingsmodule te installeren om deze bacterievorming aan te pakken. Ten slotte kan de klant steeds rekenen op eenzelfde SPOC, waardoor de communicatie steeds op de meest optimale manier verloopt en de klant duidelijk weet bij wie hij terecht kan voor al zijn vragen.

Het resultaat

De eindoplossing bedroeg een triplex-opstelling, waarbij de waterverzachter 3 verschillende harstanken omvat die slechts door een enkele controller wordt aangestuurd.

EcoWater Systems is momenteel de enige aanbieder
van een triplex-opstelling die maar één enkele controller behoeft.
Bovendien biedt deze triplex-installatie tal van voordelen:

 • Zuinige & slimme productie
  Bij lage productie wordt er slechts 1 tank gebruikt, waarbij er steeds op de meest zuinige manier gewerkt kan worden. Bovendien kunnen de overige tanks onmiddellijk mee worden ingeschakeld indien nodig.
   
 • 24/7 zacht waterproductie
  De triplex-opstelling verzekeren een continue aanlevering van zacht water. Dit omdat er steeds een tank beschikbaar blijft om het zacht water aan te leveren, terwijl de anderen worden gespoeld.
   
 • Compacte installatie
  Ondanks de drievoudige opstelling, neemt de installatie minder ruimte in beslag dan de enkele harstank die voorheen werd gebruikt. 
   
 • Duurzame desinfectiemodule
  Dankzij de compacte tanks, konden we een desinfectiemodule voorzien. Dit resulteerde in een harstankontsmetting bij elke regeneratie, waarbij een chloordoseringsinstallatie overbodig wordt en de harsen langer meegaan.

Ondertussen deed brouwerij Het Anker al opnieuw beroep op de expertise en kennis van EcoWater en onderzoeken we de mogelijkheden voor een nieuw project.


Ook op zoek naar flexibele oplossing voor uw bedrijf?
Of het nu gaat over de waterbehandeling van regenwater, grondwater of stadswater: bij EcoWater bent u steeds aan het juiste adres. Dankzij onze expertise van meer dan 90 jaar in waterbehandeling, kunt u steeds rekenen op een oplossing aan de hand van grondige analyse.

Ontdek al onze oplossingen voor professionelen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.