Omgekeerde osmose
 

Omgekeerde osmose

Puur water voor pure efficiëntie

Op zoek naar een manier om de kwaliteit van jouw leiding- of putwater zuiverder te krijgen, zonder het gebruik van complexe en schadelijke chemicaliën? Dan bieden onze Omgekeerde osmose-installaties de oplossing. Hiermee voorzien we ultrapuur water waarbij we na filtering 98% van de mineralen, zouten en alle andere schadelijke stoffen weten tegen te houden. Zo creëren we zuiver en puur water dat voor tal van toepassingen handig en efficiënt gebruikt kan worden.

Benieuwd hoe het ook jouw dagtaken kan vergemakkelijken? Lees dan vooral snel verder.

Werking

De werking
Hoe we jouw water puurder dan puur maken via omgekeerde osmose

In simpele taal houdt omgekeerde osmose in dat we inkomend leiding- of putwater na voorfiltering heel hard dwars door een zeef met microscopische gaatjes gaan duwen, maar in werkelijkheid zitten onze installaties natuurlijk net iets ingewikkelder in elkaar dan dat. Benieuwd hoe wij tot ruim 95% van alle (schadelijke) deeltjes uit jouw water weten te filteren? Ontdek het dan hier in detail.

Onze toestellen
De meest compacte & duurzame osmosesystemen

ROHD Compact+

ROHD Compact+

De compacte alleskunner
voor in labo's

ROHD-4000

ROHD 4000

Puur water
voor grote debieten

USP's van onze toestellen
wat ons onderscheid van de rest

98%

Verwijdering
van mineralen

80%

Opbrengst aan
puur en zuiver water

5 jaar

houdbaarheid van
filtermembraan

PLC

jouw 24/7 bewaker
van de waterkwaliteit


In de praktijk
De meerwaarde van ultrapuur of osmose water in jouw sector

Horeca

Horeca
Vlekkeloze vaat voor vlekkeloos resultaat

Met het blote oog ziet je leidingwater er perfect zuiver uit, maar schijn bedriegt. Het bevat namelijk nog allerlei stoffen, zoals mineralen en zouten, die strepen kunnen achterlaten op servies en glaswerk. Zelfs de beste vaatwasser kan niet verhinderen dat je de vaat achteraf nog moet opblinken. Onze omgekeerde osmose-installaties kunnen dat gelukkig voor jou wel, waardoor jij tijd en geld bespaart op onder andere personeelskosten en naspoelmiddelen.


Landbouw
Waar zuiver water en efficiëntie hand in hand gaan

Afhankelijk van het type product dat geteeld wordt, vormt het vinden van de juiste luchtvochtigheid een heikele evenwichtsoefening. Werken met luchtbevochtigers die water vernevelen vormt dan vaak the way to go, maar wanneer mineralen uit je leidingwater de spuitmondjes van de vernevelaars doen verstoppen, zal je luchtvochtigheid volledig uit balans geraken. Gelukkig weten onze omgekeerde osmose-installaties daar wel raad mee om jouw teelt alsnog te redden.

Landbouw

Carwash

Carwash
Naspoelen zonder afdrogen (en ook zónder strepen)

Een propere auto is een vlekvrije auto, die mooi blinkend en zonder strepen terug de baan op kan gaan. Daarin vormen onze omgekeerde osmose-installaties ontegensprekelijk jouw helpende hand. Daar waar bij ongezuiverd water de aanwezige mineralen bij het opdrogen achter blijven en voor vlekken en strepen zorgen, bieden wij zuiver en mineraalarm water aan. Daarmee blijft iedere auto streepvrij (en ben jij vrij van jouw afdroogkarwei).


Zorgsector
Puur en zuiver water voor een pure en zuivere omgeving

Een cleane omgeving verdient het meest cleane water. Daarom vormen onze omgekeerde osmose-installaties dan ook een onmisbare factor in iedere ziekenhuisomgeving. Niet alleen om de veiligheid van de patiënten te garanderen, maar ook om de fijngevoelige apparatuur te beschermen en ervoor te zorgen dat deze toestellen zo lang mogelijk hun optimale werking behouden. Hierin vormt EcoWater dan ook al sinds jaar en dag de vaste betrouwbare partner van onder meer Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), CHU Brugmann (Brussel), het AZ Turnhout (campus Sint-Elisabeth) en het AZ Sint-Vincentius (Deinze).

Zorgsector

Industrie

Productieprocessen
Met goed water begonnen, is al half gewonnen

Een goed eindproduct begint met een goede opstart. Met die wetenschap in het achterhoofd, loont het ook meer dan de moeite om eens te kijken naar de invloed van water in de eerste stappen van je productieproces. Zo zorgen we er niet alleen voor dat je productietoestellen langer en beter blijven werken, maar ook dat je eindproduct van hogere kwaliteit is.

Kwaliteitsgarantie

Vakmanschap van A tot Z
Onze kwaliteitsgarantie

Bij iedere aanvraag voor een omgekeerd osmosesysteem wordt er bij EcoWater niet alleen een specifieke casestudy opgestart, waarbij we doormiddel van een plaatsbezoek en verkennend gesprek kijken en luisteren naar jouw specifieke noden, maar we bouwen de ganse installatie ook zelf op in ons hoofdkantoor in Olen. Zo zorgen wij voor een totaalproject van A tot Z, met telkens die ene gekende en vertrouwde contactpersoon, die jou als expert ter zake steevast bijstaat met het nodige advies.

We creëren, produceren en installeren jouw omgekeerde osmosesysteem op maat, testen hem uitvoerig uit via een transparant meegeleverd testrapport en zorgen ook voor de nodige service nadien met onderhoudsopties op maat en snelle interventies bij mogelijke problemen. Jou ontzorgen op vlak van water is namelijk onze zorg, van begin tot eind.

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.

Alle producten in het gamma

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen