Aerotrim Overpelt

Waterbehandeling voor productieprocessen

Aerotrim in Overpelt is een onderdeel van de Soudal Group en is gespecialiseerd in de loonafvulling van aerosols, of in mensentaal: er worden spuitbussen gevuld voor andere merken. Het gaat over cosmetica, huishoudproducten, technische (smeer)producten en producten voor de automobielsector. Omdat deze producten verstoven worden, is het noodzakelijk dat het gebruikte water van een heel hoge kwaliteit is.

Zo kwamen de mensen van Aerotrim bij ons terecht.

Technische opstelling

De installatie ligt achteraan op het bedrijfsterrein en dus ver van de hoofdwaterleiding, waardoor de inkomende waterdruk redelijk laag is. Om dat op te vangen hebben we eerst een breektank van 3000l geplaatst, die gevuld wordt met stadswater. De procesdruk wordt dan voorzien door een pomp. Het water wordt eerst onthard door een duplex ontharder, die zorgt voor zacht water, 24 uur op 24.

Na de ontharder krijgt het proceswater een pH-correctie mee met een doseerpomp, waarna het behandeld wordt door een toestel voor omgekeerde osmose (RO-toestel). Dankzij zijn fijne membraan gaat het toestel de opgeloste mineralen uit het water filteren. We kiezen hier met de ROHD 4008 voor een relatief groot toestel, dat 2,4m3 per uur kan leveren. Het water aan de uitgang van dit toestel heeft een geleidbaarheid van minder dan 30 microsiemens (μS).

Specifieke expertise

De volgende trap voor deze behandeling is een CEDI-toestel (Continue Elektrodeïonisatie), dat nog verder gaat dan het RO-toestel in het elimineren van opgeloste deeltjes. Ook hier werd voor een redelijk groot toestel gekozen, met een nominaal debiet van 2m3 per uur. Aan de uitgang van dit toestel zit het water op een geleidbaarheid van minder dan 0,5 microsiemens.

Na het CEDI toestel wordt het water opgeslagen in een buffertank van maar liefst 10 000 liter, van waaruit het naar de productie gepompt wordt. Voor het gemak werd het verklikkerlampje voor het alarm hoog tegen de muur geplaatst, zodat het direct duidelijk is of er een probleem is, ook voor de toevallige passant. Voor EcoWater Systems was dit project speciaal omwille van de enorme debieten aan ultrapuur water die geproduceerd worden. De zwarte buffertank van 10 000 liter werd bijvoorbeeld rechtstreeks op de werf geplaatst, met behulp van een kraan.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.