header-image
 

Hotels

Hoe zacht water jouw efficiëntie verhoogt

Linnen beddengoed, dienbladen, houskeeping schoonmaaktrollies, ventilatoren en koffiemachines, allemaal zijn het zaken die als vanzelfsprekend worden aanzien in de aankoopprocedures bij de exploitatie van jouw hotel. Maar wist je dat een waterverzachter daarin eigenlijk ook een absolute must-have is voor jouw zaak?

Zacht water vormt immers meer dan enkel een extra kwaliteitsbeleving voor je hotelgasten bij het douchen of het handen wassen. Het is daarnaast namelijk ook één van de keyfactoren voor een snel, efficiënt en duurzaam hotelmanagement. Ontdek hier hoe de simpele installatie van één van onze systemen z’n meerwaarde weet te tonen op vlak van zowel kwaliteit, comfort als nettorendement.

Waarom EcoWater?

Sinds 1925 streven we de meest kwalitatieve toestellen na in combinatie met de snelst en best mogelijke (after)service. Hierdoor vormen we al sinds jaar en dag de wereldmarktleider in waterbehandelingen, met een productie van 1 op de 4 geïnstalleerde waterverzachters wereldwijd. Zo kan je onze gepatenteerde installaties onder meer ook terugvinden bij Hilton Hotels, NH Hotels en Accor.

Vraag een referentie uit jouw buurt aan

Meest voorkomende problemen

De bottlenecks van de hotelindustrie zijn grofweg samen te vatten in vier grote probleemstellingen, die elk beïnvloed worden door de negatieve gevolgen van hard water en zo op termijn voor een grote kostenlast zorgen. De meest voorkomende problemen daarin zijn:

Schoonmaak badkamers

Een niet-blinkende badkamer? Daarmee scoor je weinig punten bij je hotelgasten. Maar het dagelijks spic en span maken van alle kranen en doucheschermen zorgt wel voor een hels karwei, dat veel werkuren en schoonmaakproducten kost. Kosten waarop makkelijk bespaard kan worden, want door een waterverzachter wordt kalkaanslag en andere vuile vlekken preventief een halt toegeroepen. Geen nood meer dus om te schrobben en ook geen nood meer om langer te moeten werken met irriterende poetsproducten op basis van zuren.

Doorspoelmechanisme wc’s

Kalk en urine zijn wat kauwgom is voor een lessenaar in een schoolomgeving. Overal klit het zich hardnekkig aan vast en op termijn zorgt het ook nog eens voor opstroppingen en een onaangename geur. Daartegenover kunnen toiletten die doorlopend blijven doorspelen ook voor een stevige extra waterrekening zorgen. Twee zaken die makkelijk kunnen opgelost worden met een waterverzachter: het haalt het kalk uit het water en alarmeert je bij hoog waterverbruik dankzij z'n handige en accurate registratierapportages.

Warm water kosten

Kalkaanslag zorgt uitwendig niet enkel voor vieze vlekken, inwendig zorgt het ook voor aantasting van je leidingen, waardoor je toestellen minder goed zullen werken. En dat efficiëntieverlies betaal je. Water opwarmen zal meer energie kosten door slecht functionerende boilers of warmtewisselaars, die voor een optimale en langdurige werking nood hebben aan zacht water.

Vervangingskosten toestellen

Het resultaat van werken met niet-onthard water? Kapotte toestellen. Niet alleen de verdoken boilers begeven het, ook je kranen, vaatwassers, stoomoven, waterkokers en koffiemachines zullen het vroeg of laat begeven door toedoen van kalk.

Hoeveel probleem-checkboxes vinkt jouw hotel af?
Doe de test!

Download onze checklist

De keuze is aan jou

Word jij één van de maandelijks 170 Belgen die op Google de zoekterm ‘boiler kapot’ moet ingeven of wens je toch eerder proactief deze problemen de kop in te drukken? Vraag dan nu jouw vrijblijvende advies aan voor een waterverzachtingsinstallatie in jouw hotel.

Vraag gratis advies aan

Onze oplossingen

Waterverzachters

Waterverzachters

Verzacht het water daar waar het binnenkomt; voor het hele gebouw

Omgekeerde osmose

Omgekeerde Osmose

Puur water, op maat van jouw noden en waterverbruik, daar waar je het nodig hebt.

Onze USP’s

Installaties van 1 tot 1.000 kamers

Flexibiliteit is key in de hotelwereld, dus verwachten wij diezelfde flexibiliteit ook van onze installaties. Zo slagen wij er als enige in de sector in om configuraties op te maken die van simplex tot quadruplex kunnen dienen voor hotels van 1 tot en met 1.000 kamers, allemaal op maat gemaakt van jouw beschikbare ruimtes en waterverbruik.

Weg waterzorgen

Genieten van kwaliteitsvol en zacht water wordt een no-brainer met onze installaties, die niet alleen zorgen voor een fijner douchegevoel en kalkvrije kamers, maar ook voor een transparante weergave en registratie van jouw gemiddelde en maximale waterverbruik. Gedaan dus met andere woorden met schrobben en met zorgen maken om een kraantje dat weken onopgemerkt is blijven lopen.

Nationaal netwerk

Van Adinkerke tot Aarlen, overal vind je EcoWater terug. Ons multi inzetbare team van techniekers is breed verspreid over het ganse land en garandeert een snelle en accurate oplossing van jouw probleem, zelfs op niet-EcoWater toestellen.

Kennis en expertise in het vak

Bij EcoWater word je bijgestaan door een expert die zelf gepokt en gemazeld is in de hotelwereld. Die kennis en expertise uit het vakgebied zorgen steevast voor een efficiënte set-up die tegemoetkomt aan jouw specifieke eisen.

Duurzame en zuinige installaties

Als wereldmarktleider bezitten we 40% van de actieve patenten met de meest moderne technologieën voor waterbehandeling, waarmee we koploper zijn op vlak van innovatie en techniek qua zuinigheid in zout- en spoelwaterverbruik.

Vakwerk op maat

Van inspectie en opmetingen bij de opstart, tot de vervaardiging en installatie van de toestellen, alles gebeurt binnen EcoWater in eigen beheer. Zo garanderen we een service en een installatie volledig op maat van jouw hotelinfrastructuur.

Simplex, duplex, multiplex… Allemaal wat te complex?

Vraag gratis advies aan voor een berekening van jouw waterverbruik en laat je wegwijs maken doorheen al onze toepassingen om te kijken welke installatie daar het beste bij past.

Gratis advies op maat

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.