menu

Het voorjaar van Unlimited Cycling Team Belgium

HomeHet voorjaar van Unlimited Cycling Team Belgium
HomeHet voorjaar van Unlimited Cycling Team Belgium

EcoWater Systems is één van de trotse sponsors van Unlimited Cycling Team Belgium. We geven hier een overzichtje van de successen van het voorbije voorjaar. 

EcoWater sponsort Unlimited Cycling Team Belgium

Gran Fondo La Bourgogne en de German Cycling Cup

De eerste grote afspraak was eind april met de Gran Fondo La Bourgogne in Frankrijk. Meteen een schot in de roos met een eerste podium voor UCTB waar Niels Merckx het brons wegkaapte met een 3e plaats! Daarnaast behaalde Peter Verstraete ook het podium met een 2e plaats in zijn leeftijdscategorie (45-49 jaar)!  Onze andere renners Kristof, Vladi en Pieter allen hebben zich probleemloos gekwalificeerd voor het WK Gran Fondo in Polen later dit jaar.

Op 11 mei zakte een 7-koppige UCTB-delegatie af naar de befaamde Nurburgring voor de 2e manche van de German Cycling Cup. Op een zwaar geaccidenteerd parcours behaalden we drie top 20 plaatsen, met als uitschieter de 9e plaats van onze youngster Aaron Vogels, die boven zichzelf uitsteeg. Meteen leverde hem dat ook de winst op in zijn leeftijdscategorie! Yannick De Witte werd 14e en Michel Mergaerts werd 18e. De collectief goede prestatie resulteerde in een 4e plaats in het ploegenklassement, nipt naast het podium.

Gran Fondo Franck Schleck winnaar

Gran Fondo Frank Schleck

Een van de grote doelen van dit seizoen was de Gran Fondo Frank Schleck op 25 mei te Luxemburg. Met 9 renners stonden we aan de start om de kwalificatie te verzilveren voor het WK Gran Fondo in Polen. Niels, Aaron en Vladi reden de ‘medio fondo’, goed voor een wedstrijd van 100 km.

En ja hoor, wie anders dan Niels Merckx kwam als eerste over de streep! Winst dus voor UCTB! Onze youngster Aaron deed het weer voortreffelijk met opnieuw een 9e plaats! De andere 6 renners reden de zware 160 km lange wedstrijd, elk in hun eigen leeftijdscategorie. En ook daar behaalden we weer winst… Peter Verstraete won de wedstrijd in de categorie 45-49 jaar!

In totaal zullen dus 8 renners de UCTB-kleuren mogen verdedigen op het WK Gran Fondo in Polen op zondag 1 september.