header-image
 

Kalkaanslag in je badkamer? Zo reken je er mee af!

Het is weer zover: je zalige douchebeurt is voorbij en dan: K*LK! Daar sta je dan, poedelnaakt het doucheraam te poetsen met een raamwisser in de hand. Herkenbaar? Dan heb jij last van een k*lkprobleem.

Kalk sluipt langzaam jouw huis binnen. Het laat een dun, wit spoor achter op je toestellen. En, dat is slechts de top van de ijsberg. Want als de tijd verstrijkt, werken zelfs je toestellen minder goed.

In dit artikel ontdek jij de impact van die vervelende k*lk. Je leert ook hoe je voorgoed vaarwel zegt tegen dit probleem.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Water bestaat uit verschillende opgeloste stoffen waarbij calcium en magnesium de hoofdrol spelen. Wanneer je water opwarmt, hechten deze twee stoffen zich als een passioneel koppel aan elkaar.

De opgeloste stoffen transformeren naar hard, vast materiaal - we spreken dan van hard water. Samen vallen ze neer als k*lkaanslag en dringen ze jouw leven binnen. Helaas is dit verschijnsel minder onschuldig dan het lijkt …

De impact van kalk op jouw toestellen & mentale gezondheid

Kalkaanslag op je kranen of doucheraam is een esthetische horror. Dit ontsierend witte laagje is niet het enige nadeel van kalk.

Door de ophopende kalkaanslag functioneren je toestellen minder goed. Daardoor moeten ze harder werken voor hetzelfde resultaat: hallo duurdere energierekening. Daarnaast leggen ze sneller het loodje dan voorzien. Grappig hoe een beetje water al je kosten doet oplopen, niet?

Die verdomde k*lk beschadigt niet alleen je toestellen, ook jouw huid en haar blijven niet gespaard. Douchen in water vol kalk bezorgt je namelijk een doffe huid en breekbaar haar.

Hoe gezond is jouw water?

Vraag jouw gratis teststrip aan en ontdek het in 1 minuut!

Ik wil weten hoe gezond mijn water is.

Zo verdwijnt kalk als sneeuw voor de zon …

Gelukkig kan jij kalk verslaan! Onze kalk experts delen hun drie beste tips om dit ongewenst, wit laagje te bestrijden:

1) Schrobben met de juiste schoonmaakproducten.

Hardnekkig poetsen met een vodje en zeep werkt niet. Om kalk te verwijderen, heb je een zuur nodig. Gebruik dus producten zoals schoonmaakazijn, een kalkverwijderaar of bleekmiddel. Breng deze aan en laat ze enkele minuten indringen. Nadien spoel je alles af met warm water.
Let op: verlucht je badkamer wanneer je deze producten gebruikt.

2) DIY: combineer natriumcarbonaat met heet water.

Wil je op een milieuvriendelijke manier kalk bestrijden? Maak dan jouw eigen schoonmaakmiddel op basis van natriumcarbonaat, oftewel: baking soda. Breng één eetlepel baking soda aan op een vochtige spons met heet water. En, schrobben maar!

3) Denk op de lange termijn met een waterverzachter.

De bovenstaande oplossingen pakken het symptoom aan, niet de oorzaak. Bovendien bevatten bepaalde producten bijtende stoffen. Die tasten op termijn je badkamertegels of marmeren blad aan.

Wil jij de oorzaak aanpakken van kalk? Dan overweeg je best om een waterverzachter aan te kopen.

Een waterverzachter bestrijdt de oorzaak van kalk door de kalkmakende mineralen uit het water te filteren. Zo verandert hard water naar zacht water. Daardoor geniet jij van tal van voordelen:

  • Er valt geen k*lk meer te bespeuren. Jij hoeft je niet meer te schamen voor je bezoek!
  • Je geniet opnieuw van een stralende, zachte huid en ijzersterk, glanzend haar.
  • Je toestellen hebben een langere levensduur want ze worden niet meer gesaboteerd.
  • Je energieverbruik daalt en je bespaart dus geld.

Misschien wel het allerbelangrijkste voordeel? Jij hoeft niet langer in je adamskostuum het doucheraam te poetsen.

… en jij bespaart €650 per jaar !

Ja, een waterverzachter is een investering. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Niet alleen bestrijdt en voorkomt het k*lk. Ook je portemonnee profiteert mee van deze oplossing. Zo bespaar jij jaarlijks met een waterverzachter op deze 4 zaken:

  • Je bespaart op schoonmaakproducten (+ €210)
  • Je betaalt minder aan onderhoud- en vervangingskosten (+ €200)
  • Je toestellen en kleding gaan langer mee (+ €177)
  • Je geniet van een lager energieverbruik (+ €63)

= €650 in totaal bespaard per jaar

Benieuwd hoeveel kalk er in jouw water zit?

DOE DE WATERHARDHEID TEST EN ONTDEK HET IN ÉÉN KLIK.

Of vraag een gratis testkit aan en zie met je eigen ogen hoe gezond jouw water is.

STUUR MIJ EEN GRATIS TESTKIT OP.

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.