header-image
 

Waarom iets doen aan kalk in je leidingwater?

Is het een probleem als er veel kalk in je leidingwater zit? Jazeker, want kalk kan je heel wat geld kosten. Ontdek wat de nadelen zijn voor jou, je gezin en je comfort. Gelukkig bestaan er efficiënte oplossingen.

Leidingwater bevat kalk

Eerst en vooral: onbehandeld leidingwater bevat inderdaad kalk. Het water dat bij jou thuis uit de kraan stroomt is afkomstig van natuurlijke bronnen. Het water in die bronnen bevat mineralen. Eén van deze mineralen is calcium. Samen met magnesium vormt het kalk, een schadelijk goedje.

Kalkgehalte verschilt per regio

Laat gratis onderzoeken hoeveel kalk er precies in je leidingwater zit, want dat is belangrijke informatie! Bevat het leidingwater bij jou thuis veel kalk (we spreken dan van ‘hard water’), dan word je geconfronteerd met de nadelen van kalk. Een hogere energiefactuur en beschadigde toestellen bijvoorbeeld.

Schadelijke kalkaanslag

Wat zijn de gevaren van kalk in je leidingwater? De ontsierende kalkaanslag op je kranen, bad en douchewanden is nog niet het belangrijkste nadeel. De kalk in je kraantjeswater verstopt je leidingen en kranen, en verkort de levensduur van je elektrische toestellen.

Hoge energiefactuur

Hoe komt het dat die kalk schade kan aanrichten? Als kalkrijk water verhit wordt, ontstaat kalkaanslag. De weerstanden van je vaatwasser, boiler, wasmachine en koffieapparaat komen onder de kalk te zitten. Bijgevolg gaan deze toestellen steeds meer energie verbruiken. Je betaalt dan voor energie waar je niets aan hebt. Bovendien gaan je toestellen door de kalkaanslag snel stuk. Zo lopen de uitgaven stevig op.

Hoger verbruik van zepen

Zit er veel kalk in je leidingwater, dan zul je ook meer was- en poetsproducten verbruiken. Wist je dat eenzelfde hoeveelheid product minder goed werkt met hard water, dan met zacht water? Omwille van die reden zul je ook meer zeep en shampoo nodig hebben. Erg gehecht aan je favoriete outfits? Weet dan dat kalk zich vastzet in de stofvezels bij het wassen, waardoor je kleding sneller verslijt. Nog een reden om je kalkprobleem aan te pakken. 

Pak je kalkprobleem aan en bespaar

Bevat het kraantjeswater bij je thuis veel kalk, dan kijk je best uit naar een waterverzachter, want daarmee kun je tot 650 euro per jaar besparen. Een waterverzachter maakt het harde water zacht. De calcium- en magnesiumionen in het water (dus de kalk) worden daarbij vervangen door onschuldige natriumionen. Vanaf dag één geniet je van de voordelen van zacht water: minder energieverbruik, minder poetswerk, een langere levensduur van je elektrische toestellen en een lager verbruik van detergenten, om er enkele te noemen.

 

Wil je voorgoed afrekenen met de nadelen van kalk en tot 650 euro per jaar besparen? Neem contact op met ons, de wereldmarktleider voor residentiële waterverzachters. Door het formulier hieronder in te vullen krijg je vrijblijvend advies op maat en indien gewenst een vrijblijvende offerte.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.