header-image
 

Waarom een waterverzachter een duurzame investering is

Investeren in een waterontharder, levert dat - naast zacht water - ook iets op? Volgens Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, alvast wel. Zij berekenden op basis van cijfers van het NIS dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder. Zo ontpopt dit toestel zich meteen tot het meest duurzame apparaat in huis, met een aantrekkelijk terugverdienmodel. Hoe dat in elkaar zit, ontdek je hieronder. 
 


 

Het unieke terugverdienmodel van een verzachter

Zo bespaar je €650 per jaar

Minder energieverbruik

Minder
energieverbruik

Kalk heeft een isolerende werking. Leidingen die vol kalkresten zitten hebben dus meer tijd nodig om warm te worden, wat op zijn beurt zorgt voor onnodig energieverbruik. Een waterverzachter kan dit probleem voor je oplossen. 

BESPARING: €63

 

Langere levensduur van andere toestellen

Langere levensduur van jouw toestellen

Water stroomt zonder problemen door je wasmachine of waterkoker. Maar kalk kan dit niet. Het zet zich vast op het apparaat zelf, waardoor het sneller verslijt en jij in de kosten valt. Zacht water is wél lief voor je toestellen. 

BESPARING: €200

 

Minder poetsen

Minder poetsen, minder zeepkosten

Kalkrijk water laat aanslag en vlekken achter op onder andere je kranen, tegels en douchescherm. Met een waterverzachter is dat verleden tijd. Gedaan met het kopen van al die hardnekkige poetsproducten en al dat schrobwerk na het douchen! 

BESPARING: €210

 

Langer mooie kleren dankzij zacht water

Langer genieten van mooie kleren

Je favoriete kleding wil je graag zo lang mogelijk mooi houden. Maar hard water maakt die taak heel wat moeilijker: je wasgoed voelt harder aan en verslijt sneller. Een waterverzachter houdt je lievelingskleren wel mooi en levendig.

BESPARING: €177

 

Hoe werkt een waterverzachter?

Hoe werkt een waterverzachter?

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van ‘hard water’?
Dit is water dat veel kalk bevat, wat nefast kan zijn voor leidingen en toestellen. Maar hoe werkt een waterverzachter nu precies? En hoe komt kalk in je leidingwater terecht? Ontdek het hieronder!

Unieke EcoWater kenmerken

Smart Water Technology
Dankzij het revolutionaire sturingsalgoritme beschik je over het zuinigste toestel qua water- en zoutverbruik.

Standaard WiFi connectiviteit 
De waterverzachter kan standaard met jouw WiFi netwerk verbonden worden en zo aangestuurd worden.
De waarschuwingsberichten via email of SMS zorgen voor extra gemoedsrust.

Duurzame materialen
De EcoWater waterverzachters gebruiken een minimum aan bewegende delen en nagenoeg uitsluitend corrosievrije materialen.

Uitgebreide programmatie
Wij stellen het toestel volledig volgens jouw behoeften in. Indien je dit wenst, kunnen onderhoudsherinneringen, vakantie-instellingen, enzoverder ingesteld worden.

Voordelen van een EcoWater-toestel
Ecowater waterverzachters op maat

Welke waterverzachter past het beste bij jou? Doe de test!

Op zoek naar de perfecte oplossing tegen kalkaanslag? Ontdek dan nu welke waterverzachter het beste bij jou past via onze handige configurator. Check er met slechts enkele klikken de waterhardheid van jouw stad of gemeente en kom te weten welke verzachter het beste past bij jouw specifieke noden. 

Ook dit zijn de voordelen van een waterverzachter

✔ Zachter voor je voor huid en haar
Je huid is je grootste orgaan en dus moet je er zorg voor dragen. Hard water kan je huid - en haar - uitdrogen en zelfs vervelende kwalen zoals eczeem verergeren. Dankzij zacht water behouden zowel je huid als je haar hun natuurlijke glans en soepelheid. En je hebt ook nog eens minder zeep of shampoo nodig!

✔ Mooi glanzend servies
Van kalk in je water worden je glazen -en glazen schotels, vazen en kommetjes - dof. Zelfs de beste anti-kalktabletten kunnen daar niet tegenop. Maar een waterverzachter wel.

✔ Lekkerder water
De mineralen in hard water geven een bepaalde smaak aan je koffie of thee. Met zacht water komen de echte smaken pas helemaal tot hun recht. En ook je glaasje vers getapt kraantjeswater smaakt zoveel lekkerder!

✔ Beter voor het milieu
Hoe harder je water, hoe meer wasmiddel, zeep, anti-kalkproducten e.a. je nodig hebt. Dat heeft een zware impact op ons milieu. Met een waterverzachter in huis verklein je dus ook je ecologische voetafdruk.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons