NOF Metal Coatings Europe

Duurzame totaaloplossing

De hoofdzetel van NOF Metal Coatings Europe, gelokaliseerd in de Kempen, is actief in de automotivesector.
Zoals hun naam aangeeft, zijn ze gespecialiseerd in het aanbrengen van corrosiewerende coatings voor voertuigonderdelen. In dit spuitproces speelt water een belangrijke rol, gezien het voor NOF Metal Coatings Europe van cruciaal belang is dat het water geen minerale afzet achterlaat op de voertuigonderdelen. Dit kan namelijk zorgen voor onzuiverheden in de coating.

 

Duurzame totaaloplossing
voor NOF Metal Coatings Europe

Groene upgrade
NOF Metal Coatings Europe was op zoek naar een duurzame upgrade  van hun huidige installatie. Om de huidige installatie te vergroenen, werd er gekozen voor een waterbehandelingsinstallatie waarbij hoofdzakelijk op regenwater werd overgeschakeld met een noodvulling van stadswater.  Daarnaast bleven ze na het waterbehandelingsproces met verlieswater zitten dat ze nu niet konden inzetten.

Initiële installatie
Meer dan 15 jaar geleden plaatsten we al een waterontharder op hun stadswateraanvoer die wordt aangewend bij het aanbrengen van de corrosiewerende coatings. Deze voorbehandeling was aangesloten op een omgekeerd osmoseapparaat. Gezien deze hele installatie enkel gebruik maakte van stadswater, bracht deze ook een hoog kostenplaatje met zich mee. Bovendien kon de initiële installatie de nieuwe vereisten van de klant niet meer aan, waardoor een upgrade noodzakelijk was. Samen met het externe ingenieursbureau van de klant werd het project gevalideerd en voegden we nog een volledig as-builtdossier toe aan de scope.

Uitdagingen
Onze klanten die regenwater willen gebruiken moeten over voldoende dakoppervlak en een opvangbuffer beschikken. Het dak van onze klant was echter te klein. Maar ook in zo’n situaties denkt onze specialist met u mee naar een alternatieve oplossing. Daarom verwezen we  hen door naar onze rioleringpartner voor een oplossing op maat, waardoor NOF Metal Coatings Europe toch kon kiezen voor de duurzame oplossing.

Onze aanpak

Onze specialist ging ter plaatse om de huidige installatie te bekijken en de mogelijkheden af te toetsen. Daar kwam uit dat hun huidige wateronthardingstoestel dankzij het regelmatige onderhoud van onze EcoWater-techniekers nog steeds in perfecte staat was. We raadden hen dan ook aan om deze nog niet te vervangen, waardoor de klant geen onnodige kosten moest maken. Bovendien werd regenwater toegevoegd als voornaamste waterbron, waardoor de waterfactuur opmerkelijk daalde.

Aan de voorfilteringsfase voegden we dan ook een regenwaterbehandeling toe, waarbij we bacteriën en zwevend materiaal uit het water filteren. Bovendien mocht de osmosekwaliteit niet meer bedragen dan 5 microsiemens, waardoor het huidige omgekeerd osmoseapparaat werd vervangen door een tweetrapsopstelling met de nodige metingen en alarmen die vanop afstand opgevolgd kunnen worden door de klant.

Moderne waterfiltratie met duurzame waterbron

Dankzij het gecombineerde waterbehandelingssysteem van regenwater met de noodaanvulling van stadswater, kan de klant hoofdzakelijk gebruik maken van een duurzame waterbron bij het aanbrengen van de coatings. Hierdoor bespaart NOF Metal Coatings Europe niet alleen kosten op de waterfactuur, maar verspillen ze ook amper drinkbaar stadswater.

Bovendien koos de klant er ook voor om het verlieswater op te vangen en te hergebruiken in hun reinigingsproces.  Als laatste besparen ze op dure onderhoudskosten dankzij de monitoring op afstand, waardoor men uitputting van de actieve koolstoffilters tijdig kan opmerken en aanvullen.

 

Ook op zoek naar een totaaloplossing voor uw waterbehandeling?

Van productie tot installatie en onderhoud van alle waterbehandelingstoepassingen: bij EcoWater Systems kunt u terecht voor een end-to-endoplosssing. Ons ervaren team van deskundigen denkt van begin tot eind mee voor de beste oplossing op maat van uw bedrijf.

Bovendien zijn we in alle markten thuis: van carwashes tot veestallen en horecazaken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en ontdek de duurzame waterbehandelingstechnieken voor uw bedrijf.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.