header-image
 

Restaurants

Verbeter je klantervaring met zacht water

Als restauranteigenaar weet je dat elk detail belangrijk is bij het runnen van jouw zaak, van blinkend servies tot zacht tafellinnen. Je streeft naar perfectie om te zorgen voor een optimale klantervaring. Maar wist je dat zacht water deze ervaring nog verder kan verbeteren?

Door te investeren in een waterontharder geniet je van een verbeterde efficiëntie, kostenbesparingen en tevreden klanten. Ontdek hoe de installatie van een van onze waterverzachters een toegevoegde waarde biedt voor jouw restaurant. Maak van zacht water een onmisbare partner bij het succesvol runnen van jouw zaak.

Veelvoorkomende problemen

In restaurants wordt hard water vaak geassocieerd met vier grote uitdagingen, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke kosten.

Deze problemen zijn:

Water- en energiekosten

Kalkaanslag veroorzaakt niet alleen vlekken, maar tast ook je leidingen aan en vermindert de efficiëntie van je keukenapparatuur. Dit heeft direct invloed op je water- en energieverbruik. Slecht functionerende boilers of warmtewisselaars als gevolg van kalkaanslag leiden tot hogere kosten bij het verwarmen van water. Om te zorgen voor optimale en langdurige prestaties, zijn deze apparaten afhankelijk van zacht water. Investeer in een waterontharder om kalkaanslag te voorkomen en bespaar op warm water kosten en energiekosten.

Personeelstekort

Het vinden van personeel is de laatste jaren een grote uitdaging geworden en hoge personeelskosten zijn een bron van frustratie voor velen. Toch is goed keuken- en zaalpersoneel essentieel voor het succes van je zaak. Ook op dit vlak biedt zacht water tal van voordelen voor jouw restaurant. Met een osmose-systeem hoef je geen personeel meer in te zetten om glazen op te blinken en met een waterontharder blijft je keuken vrij van kalk. Bespaar kostbare tijd en middelen door het elimineren van eindeloos schoonmaken.

Vervangingskosten toestellen

Hard water is een veelvoorkomend probleem dat schade kan veroorzaken aan diverse keukenapparaten. Kalk kan zich ophopen in uw koffiemachine, pasta- en rijstkoker, stoomoven, afwasmachine, glazen en nog veel meer keukenapparatuur. Deze ophoping van kalk zorgt voor dure en onnodige reparaties. Bovendien leidt de kalkafzetting op verwarmingselementen tot isolatie, waardoor apparaten meer energie verbruiken. Door te investeren in een waterontharder bespaar je eenvoudig op kosten en energieverbruik.

Kalkaanslag in de keuken

Heb je last van kalkaanslag op kraanwerk, inox werkbladen, keukentegels en wasbakken? Met een waterontharder behoren deze frustraties tot het verleden. Door de vermindering van de waterhardheid in het leidingwater hoef je minder schoon te maken, bespaar je tijd en til je jouw gerechten en dranken naar een hoger niveau.

Benieuwd hoeveel probleem-checkboxes jouw restaurant afvinkt? Doe de test!

Onze oplossingen

Waterverzachters

Verminder kalkaanslag, verleng de levensduur van keukenapparatuur en zorg voor een efficiënter energieverbruik. Ontdek hoe de installatie van een waterverzachter jouw restaurant naar een hoger niveau tilt.

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is een effectieve methode om water te zuiveren. Geniet van puur water op maat van het waterverbruik van je restaurant. Verbeter de kwaliteit van je water en maak het verschil voor jouw klanten.

Totaaloplossing

Wil je komaf maken met hard water, onnodige kosten vermijden en de klantervaring verbeteren? Wacht niet langer en vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan over een op maat gemaakte totaaloplossing voor jouw restaurant, van waterontharding en osmose tot regenwaterbehandeling.

Plan een bezoek in met onze waterexpert

Waarom kiezen voor EcoWater?

Installaties van 1 tot 1.000 couverts

In een restaurant is het waterverbruik zeer fluctuerend. Elk restaurant heeft unieke waterbehoeften waardoor er nood is aan een flexibele installatie. EcoWater biedt op maat gemaakte installaties, variërend van kleine restaurants tot grote eetgelegenheden. Onze waterexperts gaan steeds samen met jou op zoek naar de gepaste installatie, afgestemd op de specifieke situatie, beschikbare ruimte en het waterverbruik.

Totale ontzorging

Op een drukke dag met een vol restaurant wil je liever niet denken aan kapotte keukenapparatuur, vuile glazen of verstopte leidingen. Met een waterontharder heb je een totale ontzorging. Bovendien bieden onze toestellen ook een transparante weergave en registratie van het gemiddelde en maximale waterverbruik.

Waterontharding over heel België

EcoWater is actief in heel België. Ons ervaren team staat dus altijd voor je klaar, ook wanneer je meerdere vestigingen hebt verspreid over België. Of het nu gaat om advies, installatie of onderhoud, wij zorgen ervoor dat je kunt vertrouwen op een efficiënt en betrouwbaar watersysteem, waar je restaurant ook gevestigd is.

Eén centraal aanspreekpunt

Bij EcoWater nemen we het volledige proces in eigen beheer, van de inspectie en opmetingen bij de opstart tot de installatie van de waterbehandelingstoestellen. Door deze end-to-end aanpak kunnen we een snelle service bieden waar wij jouw centraal aanspreekpunt zijn bij vragen, onderhoud en zelfs zoutlevering.

Duurzame en zuinige installaties

Met geavanceerde technologieën en een focus op duurzaamheid bieden onze installaties een langere levensduur. Ze zijn ontworpen met water- en zoutefficiëntie in gedachten.


Success Stories

Als restauranteigenaar profiteer je van onze expertise in combinatie met de snelst en best mogelijke (after)service in de branche. Ontdek waarom steeds meer horecaondernemers zoals Hawaiian Poké Bowl vertrouwen op EcoWater voor hun waterbehandelingsbehoeften.

Vraag een referentie uit jouw buurt aan

 

Lees hieronder alvast meer over enkele succesvolle projecten.

Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké Bowl

Ontdek hoe EcoWater en Hawaiian Poké Bowl samenwerkten om een snelle en duurzame oplossing te bieden voor kalkvrije rijstkokers en efficiënter watergebruik. Afhankelijk van de vestiging en de hardheid van het plaatselijke water, werd er gekozen voor toestellen binnen onze e-VOLUTION reeks.

Lees meer over deze succesvolle samenwerking en de voordelen die onze slimme waterbehandelingen hebben opgeleverd voor de kwalitatieve superfoods van Hawaiian Poké Bowl.

Restaurant de klimop

Restaurant de klimop

Restaurant De Klimop in Leuven vertrouwde op EcoWater voor de installatie van een omgekeerd osmose-apparaat en waterontharder.

Voor zowel het restaurant als het hotel wordt het water in het hele gebouw verzacht met behulp van de EcoWater 5070 duplex ontharder. Daarnaast is er ook een speciale omgekeerde osmose-installatie voorzien om de glazenwasser van schoon water te voorzien, direct onder de toog.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.