ISO 9001 certificering

Ontmoet Szymon Głuchy: De architect achter het ISO 9001 certificeringssucces van EcoWater!
Szymon Gluchy

Szymon GŁUCHY

Projectleider kwaliteitswaarborging & ISO:9001-certificering bij EcoWater

In een exclusief interview spreken we met Szymon Głuchy, de gewaardeerde projectleider bij EcoWater Systems, wiens leiderschap en niet-aflatende toewijding ons bedrijf naar een belangrijke mijlpaal stuwden - de ISO 9001 certificering. Ga met ons mee en verdiep u in Szymon's inzichten, strategieën en de opmerkelijke reis die tot deze prestigieuze prestatie heeft geleid.

Wat betekent de ISO:9001-certificering voor EcoWater?

De ISO 9001-certificering is een strategische stap naar de erkenning van hoge kwaliteitsnormen. Het betekent dat het bedrijf met succes een kwaliteitsmanagementsysteem heeft geïmplementeerd in de productie-eenheid, d.w.z. onze Europese fabriek in Polen. Voor EcoWater is de ISO:9001-certificering ook een bevestiging van ons streven naar voortdurende verbetering. Het is ook een bewijs van het vermogen van het bedrijf om de kwaliteit effectief te beheren in alle stadia van de productie, wat resulteert in een grotere efficiëntie en concurrentiekracht. De certificering is ook een showcase voor het bedrijf, omdat het benadrukt dat het in staat is om producten en diensten van de hoogste kwaliteitsnormen te leveren.

Wat betekent de ISO:9001-certificering voor de zakelijke klanten en eindgebruikers van EcoWater?

Voor onze zakelijke klanten betekent het dat we een betrouwbare partner zijn die producten en diensten levert op basis van hoge kwaliteitsnormen. Het is ook een garantie voor stabiliteit, naleving van internationale normen en bereidheid tot effectieve samenwerking. Voor eindklanten is de ISO:9001-certificering een garantie dat we EcoWater ontharders produceren met aandacht voor hoge kwaliteit en naleving van internationale normen, wat vertrouwen en loyaliteit aan ons merk schept.

Waarom heeft EcoWater besloten om een ISO:9001-certificaat aan te vragen?

We hebben de beslissing genomen om een ISO:9001-certificering te behalen om effectief te kunnen voldoen aan de groeiende verwachtingen van bedrijven en eindgebruikers met betrekking tot productkwaliteit. We wilden ook de interne processen in de nieuw gebouwde Europese fabriek, die sinds 2022 operationeel is, systematiseren. Certificering heeft dus een reële impact op het verbeteren van de operationele efficiëntie en het vergroten van het concurrentievermogen van ons bedrijf in Europa.

Hoe verliep het certificeringsproces?

We begonnen het certificeringsproces met het begrijpen van de ISO:9001-norm, het grondig analyseren en afstemmen van de bedrijfsprocessen op de vereisten van de norm. Vervolgens hebben we het kwaliteitssysteem geïmplementeerd en geoptimaliseerd, wat werd geverifieerd tijdens de eerste cyclus van interne audits. Aldus voorbereid, konden we beginnen met het proces van daadwerkelijke certificering, dat is verdeeld in 2 fasen. In fase één maakt een externe auditor zich vertrouwd met het bedrijf, de documentatie en de processen, zodat hij de juistheid van de certificeringsaanvraag kan controleren. Fase twee is een certificeringsaudit die meerdere dagen duurt. Mijn jarenlange ervaring op de afdeling kwaliteitscontrole heeft me geleerd dat er altijd ruimte is voor optimalisatie, dus in de volgende stap hebben we op basis van de inzichten van de auditor enkele verbeteringen in onze processen doorgevoerd. Januari 2024 markeerde het einde van onze weg naar de ISO:9001-certificering. Met succes, natuurlijk, en grote trots op het hele team dat bij dit project betrokken was!

Wat is er veranderd in EcoWater vanaf het moment dat het certificeringsproces begon tot het moment dat het bedrijf het kreeg?

EcoWater heeft een aanzienlijke evolutie doorgemaakt sinds het certificeringsproces begon. We richtten ons op het analyseren van processen, het elimineren van non-conformiteiten, het introduceren van optimalisatiemaatregelen en continue verbetering, wat zich al snel vertaalde in het vermogen om sneller te reageren op de dynamisch veranderende marktomstandigheden. Het samen doorlopen van het certificeringsproces had ook een positieve invloed op de samenwerking binnen het team - we hebben de interne relaties versterkt en de betrokkenheid van de werknemers bij het kwaliteitsverbeteringsproces vergroot.

Wat was de sleutel tot de certificering van EcoWater?

Focus was de sleutel. Focus op het continue verbeteringsproces, focus op de nauwgezette naleving van de ISO:9001-vereisten, focus op het besef dat het behalen van de certificering een proces is dat betrokkenheid vereist op vele niveaus van de organisatie. Een ander belangrijk ingrediënt voor succes was het omzetten van de resultaten van de certificeringsaudit in een echte kans voor verbetering, die het kwaliteitsmanagementsysteem van EcoWater versterkte. Net zo belangrijk was de betrokkenheid van elk teamlid van EcoWater bij het ontwikkelde verbeteringsproces, dat de basis vormt voor het opbouwen van een kwaliteitscultuur bij EcoWater.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen