header-image
 

Horeca

Bespaar tijd en geld met waterontharding op maat

Als horecaondernemer streef je voortdurend naar de hoogste kwaliteit voor je klanten en tegelijkertijd naar kostenbesparingen. Hard water heeft aanzienlijke gevolgen voor zowel je keukenapparatuur als de gastervaring. Daarom is een waterontharder een waardevolle troef voor jouw zaak.

Ontdek de voordelen van een op maat gemaakt waterbehandelingssysteem voor jouw restaurant, café of hotel.

Frustraties binnen de horecasector

Water is van essentieel belang in de horecasector. Helaas brengt hard water in de horeca heel wat frustraties met zich mee, zoals verstoppingen, schade aan keukenapparatuur en kalkaanslag op glazen en servies. Ontdek hieronder de vier meest voorkomende problemen:

Schoonmaak keukens

Is kalkaanslag op kraanwerk, inox werkbladen, keukentegels en wasbakken herkenbaar? Met een waterontharder behoren deze frustraties tot het verleden. Door de vermindering van de waterhardheid in het leidingwater hoef je minder schoon te maken, bespaar je tijd en til je jouw horecazaak naar een hoger niveau.

Vervangingskosten toestellen

Hard water bevat mineralen zoals calcium en magnesium, die zich ophopen in keuken- en badkamerapparatuur. Denk maar aan koffiezetapparaten, boilers, vaatwassers, stoomovens, wasmachines, strijkijzers en meer. Dit leidt vaak tot verstoppingen en schade, waardoor je regelmatig dure reparaties laat uitvoeren. Met een waterontharder worden deze mineralen verwijderd, waardoor de levensduur van deze apparatuur wordt verlengd en de onderhoudskosten worden verlaagd.

Water- en energiekosten

Kalkaanslag veroorzaakt niet alleen vlekken, maar tast ook je leidingen aan en vermindert de efficiëntie van je keuken- en badkamertoestellen. Dit heeft een directe invloed op je water- en energieverbruik. Slecht functionerende boilers of warmtewisselaars als gevolg van kalkaanslag leiden tot hogere kosten bij het verwarmen van water. Om te zorgen voor optimale en langdurige prestaties, zijn deze apparaten afhankelijk van zacht water. Investeer in een waterontharder om kalkaanslag te voorkomen en op warm water kosten en energiekosten te besparen.

Hoge schoonmaak- en personeelskosten

Werkt je personeel dagelijks overuren om glazen en servies te laten glanzen of om badkamers schoon te schrobben? Met een waterontharder en een osmose-systeem zeg je vaarwel tegen kalkaanslag en andere vuile vlekken, waardoor deze extra uren niet langer nodig zijn. Door het gebruik van zacht water bespaar je bovendien op wasmiddelen en afwasmiddelen.

Maak de juiste keuze voor jouw zaak

Heb je vragen of vind je de installatie van een waterontharder voor jouw horecazaak complex? Geen zorgen, wij bieden een kosteloze service waarbij onze waterexpert ter plaatse komt. We staan altijd klaar om je deskundig advies te geven over een op maat gemaakt wateronthardingssysteem dat perfect past bij jouw specifieke behoeften en situatie.

Profiteer van gratis advies van onze waterexpert

Waterontharding op maat

Elke horecazaak is uniek en heeft specifieke waterbehoeften. Of het nu gaat om een hotelketen, een restaurant of een gezellig café, wij bieden op maat gemaakte waterinstallaties voor elke zaak.

Restaurants

Restaurant

Bescherm je kostbare keukenapparatuur tegen kalkaanslag, verbeter de eetervaring van je gasten en bespaar op personeelskosten. Ontdek hoe een wateronthardingssysteem je restaurant naar een hoger niveau tilt.

Ontdek de mogelijkheden voor restaurants

Cafés

Cafés

Investeer in de toekomst van jouw café. Ontdek hoe een waterontharder op maat je helpt om de efficiëntie te verhogen, kosten te besparen en de kwaliteit van je drankjes te verbeteren.

Ontdek de mogelijkheden voor cafés

Hotels

Hotels

Bespaar op personeelskosten en creëer tegelijkertijd een betere gastenervaring. Ontdek hoe onze installaties voor hotels zorgen voor kalkvrije badkamers, zacht linnen en tevreden gasten.

Ontdek de mogelijkheden voor hotels


Wat maakt EcoWater uniek?

Uitgebreide service en onderhoudsopties

Bij EcoWater gaan we verder dan alleen service en onderhoud voor onze eigen EcoWater installaties. We bieden ook onderhoud en service voor toestellen van andere fabrikanten, zoals Pentair, BWT, Fleck en nog veel meer. Onze ervaren installateurs hebben expertise in een breed scala aan modellen en installaties.

Zorg voor professioneel onderhoud van jouw installatie

Duurzame en energiezuinige installaties

Onze installaties zijn voorzien van geavanceerde technologieën, waardoor ze gemiddeld een langere levensduur hebben. Daarnaast zijn ze ontworpen om zuinig om te gaan met water en zout.

Betrouwbaar maatwerk

Elke zaak heeft unieke waterbehoeften. Onze waterexeperten nemen de tijd voor een grondig plaatsbezoek om deze behoeften te begrijpen. Op basis hiervan leveren onze installateurs betrouwbare maatwerkoplossingen. We breiden elke installatie verder uit om te voldoen aan de specifieke situatie, beschikbare ruimte en het waterverbruik.

Maak een afspraak met onze waterexpert

Volledig in-house installatieproces

Bij EcoWater nemen we het volledige installatieproces in eigen beheer, van boekhouding tot fabricage, en van de installatie tot de naservice en het onderhoud. We zorgen voor een snel en betrouwbaar traject voor jouw horecazaak, van A tot Z.

Interventies over heel België

EcoWater is jouw betrouwbare partner in heel België. Met ons ervaren team staan we altijd paraat, zelfs als je meerdere vestigingen verspreid over het land hebt. We begrijpen dat elke locatie unieke waterbehoeften heeft, daarom bieden we snelle en op maat gemaakte oplossingen voor elke situatie.

EcoWater Cases in de Horeca

EcoWater voorziet effectieve oplossingen om de uitdagingen van hard water in de horeca aan te pakken. We verzorgen het gehele proces, van fabricage tot installatie en service. Onze installaties zijn te vinden in diverse horecagelegenheden, zoals Hawaiian Poké Bowl en gerenommeerde hotelketens zoals Hilton Hotels.

Vraag een referentie uit jouw buurt aan

 

Lees hieronder alvast meer over enkele succesvolle projecten.

Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké Bowl

Ontdek hoe EcoWater en Hawaiian Poké Bowl samenwerkten om een snelle en duurzame oplossing te bieden voor kalkvrije rijstkokers en efficiënter watergebruik. Afhankelijk van de vestiging en de hardheid van het plaatselijke water, werd er gekozen voor toestellen binnen onze e-VOLUTION reeks.

Lees meer over deze succesvolle samenwerking en de voordelen die onze slimme waterbehandelingen hebben opgeleverd voor de kwalitatieve superfoods van Hawaiian Poké Bowl.

Restaurant de klimop

Restaurant de klimop

Restaurant De Klimop in Leuven vertrouwde op EcoWater voor de installatie van een omgekeerd osmose-apparaat en waterontharder.

Voor zowel het restaurant als het hotel wordt het water in het hele gebouw verzacht met behulp van de EcoWater 5070 duplex ontharder. Daarnaast is er ook een speciale omgekeerde osmose-installatie voorzien om de glazenwasser van schoon water te voorzien, direct onder de toog.

Brouwerij het Anker

Brouwerij het Anker

Brouwerij Het Anker koos met EcoWater voor een wateroplossing op maat voor hun bierbrouwproces en whisky destillatie. Ontdek hoe onze expertise in waterbehandeling heeft bijgedragen aan het behoud van de kwaliteit en smaak van het vloeibare goud dat Brouwerij Het Anker produceert.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.