Hoe werkt een waterverzachter?

Bij ontharding filteren we het teveel aan kalk (dus calcium- en magnesiumionen) met een harstank uit het water.
Deze harsen worden eerst verzadigd met natriumionen. Wanneer het water in contact komt met de harskorrels in de waterverzachter ontstaat er een uitwisseling: de natriumionen onttrekken de calcium- en magnesiumionen uit het water en nemen hun plaats in. Dit proces gaat zo door tot de harstank verzadigd is met calcium en magnesium. Nadien treedt de regeneratiefase in werking.

Een omgekeerd proces: de harstank wisselt zijn calcium- en magnesiumionen uit met de natriumionen uit de zoutbak van het systeem. Gevolg van deze ontharding: geen kalkaanslag meer, met een langere levensduur en hogere efficiëntie voor jouw infrastructuur tot gevolg. Een bescherming van de investering en een aanzienlijke kosten- en energiebesparing!

hoe werkt een waterverzachter

                                               Residentiële waterverzachter

1. Roterende besturingsklep
De besturingsklep, die voor de regeneratie van de harstank zorgt, heeft een minimum aan mechanische onderdelen en vraagt daarom weinig onderhoud.

2. Uitgebreide microprocessor
De microprocessor houdt constant het waterverbruik bij en kent jouw variaties daarin. Je wordt niet geconfronteerd met hard water en het zoutverbruik wordt exact berekend.

3. Zoutvoorraad
Tussen twee spoelingen staat het zout niet onder water, waardoor de zoutvoorraad droog blijft. De microprocessor berekent op het moment van regenereren exact hoeveel zout voor die betreffende spoeling nodig is en stuurt dan pas water naar de zouttank.

4. Dubbele vlotterbeveiliging
De vlotterbeveiliging zorgt ervoor dat er geen lucht in het toestel komt tijdens de spoeling. 

5. Grote diameter harstank
De diameter van de harstank bepaalt vooral de doorstroomcapaciteit. Bij EcoWater is die minimaal 8 inch (ruim 20 cm) in doorsnede waardoor er, in combinatie met de gelijkmatig gevormde (monodisperse) hars, nauwelijks drukverlies optreedt.

6. Tegengestelde pekelspoeling
Tijdens het regeneratieproces stroomt het zoutwater tegengesteld (van onder naar boven) door de harsen. Dit gebeurt zeer traag, wat zorgt voor een betere benutting van het natrium en een besparing van 50% op jouw zoutverbruik.

                            Professionele waterverzachter

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.