header-image
 

EcoWater helpt

Wij zijn van mening dat iedereen toegang moet hebben tot drinkbaar water. Daarom helpt EcoWater een handje.

Vrije toegang tot water is een luxe

EcoWater focust zich op het bevorderen van de kwaliteit van watergebruik. Wij willen als bedrijf de levenskwaliteit verbeteren en een gevoel van uitzonderlijk comfort bieden aan onze klanten.

Uiteraard is de vrije toegang tot water een luxe waar niet iedereen van kan genieten. Vandaar dat we ook zelf trachten om verantwoord om te gaan met watergebruik. Zo dragen we op globaal niveau alvast ons steentje bij door mee problemen, zoals vervuiling en waterschaarste in gebieden waar er nood is aan hulp, op te lossen.

Vooral in ontwikkelingslanden in Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië leven mensen zonder proper drinkwater. Vrouwen en kinderen in die gebieden worden gedwongen om een paar uur per dag te besteden om in kleine hoeveelheden water te halen uit vijvers of rivieren die zich vele kilometers verder bevinden van hun woonplaats. Het ergste? Dit water is helemaal niet drinkbaar en leidt vaak tot besmettingen. Bij kinderen kunnen deze besmettingen zelfs een fatale afloop hebben.

Enkele feiten

  • Volgens de Verenigde Naties zal twee derde van de wereldbevolking in zeven jaar in moeilijke omstandigheden leven met betrekking tot watervoorziening.
     
  • Meer dan 2 miljard mensen wereldwijd hebben thuis geen toegang tot veilig drinkwater.
  • Een derde van de wereldbevolking is nog steeds niet voorzien van elementaire hygiënische voorzieningen.
     
  • Elke dag sterven bijna 1.000 kinderen jonger dan vijf jaar aan diarree veroorzaakt door vervuild water en een gebrek aan hygiëne.

EcoWater helpt studenten in Dagon Seikkan - Myanmar

Iedereen heeft het recht op een leven in een hygiënische omgeving en veilige omstandigheden. Daarom hebben we besloten de bouw van een waterput in Myanmar in Azië uit te voeren en te financieren. In samenwerking met Vision du Monde, een Frans liefdadigheidsorganisatie, hebben we dit project vervolledigd eind 2018. Vision du Monde heeft al 65 jaar ervaring in de strijd tegen armoede over de hele wereld. De liefdadigheidsorganisatie beheert 's werelds grootste particuliere financieringsprogramma ter verbetering van water en sanitaire voorzieningen in door armoede getroffen gebieden. Vandaag helpt Vision du Monde 4 miljoen kinderen in bijna 100 landen. Opmerkelijk is dat de organisatie niet alleen water- en rioleringsinfrastructuur biedt, maar ze ook samenwerkt met de mensen die ze helpt. Vision du Monde leert hoe ze water- en sanitaire installaties moeten onderhouden en bouwen.

Onze waterput is gebouwd in Dagon Seikkan, het stadsdistrict van Burma (Myanmar), waar bijna 20% van de bevolking geen toegang heeft tot drinkwater, vooral tijdens het droge seizoen. En bijna 50% van de kinderen jonger dan 5 jaar last heeft van diarree. De bevolking in Dagon Seikkan groeit snel omdat het nu een verstedelijkte zone is. En een demografische groei betekent meer vraag naar water.

Ons doel was om de studenten van de plaatselijke basisschool toegang te geven tot proper water en de hygiëne- en gezondheidsnormen te verbeteren. De kinderen hebben nu een nieuwe bron, sanitaire voorzieningen en een watertank en een watertoevoersysteem om hun handen te wassen. Dit zal ervoor zorgen dat ze  een gezonder en veiliger leven leiden.

Naast het bouwen van een waterput, zijn we ook lid geworden van de United Nations Global Compact. Het is een initiatief van de Verenigde Naties dat bedrijven over de hele wereld stimuleert om een duurzaam en sociaal verantwoord beleid te voeren. United Nations Global Compact is werelds grootste initiatief voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, met meer dan 6000 bedrijven uit 135 landen. EcoWater Systems is de eerste producent van waterverzachters in deze prestigieuze groep.

Draag zélf een steentje bij!

Door een EcoWater waterontharder aan te schaffen, draag je bij aan de ondersteuning van ons humanitaire project en hulp voor degenen die afkomstig zijn uit gebieden die zijn getroffen door waterschaarste. Als onze klant, voorzie je hen van schoon water en sanitaire voorzieningen die helpen bij het verminderen van kindersterfte veroorzaakt door verontreinigd water, de opvoeding van jonge kinderen ondersteunen en de werk- en leeromstandigheden helpen verbeteren.

Als EcoWater klant, draag je bij tot dit project. Dank je!

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.