header-image
 

Cafés

Hoe zacht water jouw kosten verlaagt

Als café-uitbater weet je dat water een essentieel element is in jouw café. Je streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van ijsblokjes en koffie om je klanten tevreden te stellen. Vooral zacht water speelt hierbij een cruciale rol. Ben je klaar om jouw klantervaring naar een hoger niveau te tillen?

Door te investeren in waterbehandeling geniet je niet alleen van lekkerdere koffie, hoogwaardige ijsblokjes en een snellere service, maar bespaar je ook op kosten en geniet je van andere voordelen. Ontdek wat EcoWater voor jouw café kan betekenen en profiteer van ons deskundig advies op maat.

Uitdagingen voor café-uitbaters

Als café-uitbater ben je je misschien niet volledig bewust van de impact van hard water op je apparatuur, de efficiëntie van je zaak en de kosten die ermee gepaard gaan. Hard water veroorzaakt vaak 4 grote problemen:

Water- en energiekosten

Hard water creëert een isolerende laag op de verwarmingselementen van boilers en andere verwarmingssystemen, waardoor hun efficiëntie afneemt en ze meer energie verbruiken. Door te investeren in een waterontharder voorkom je niet alleen kalkaanslag, maar bespaar je ook op energie- en warmwaterkosten. Aarzel niet langer en optimaliseer het energieverbruik in jouw café. Praat met onze experten voor een waterbehandelingssysteem op maat.

Hoge personeelskosten

Werkt je personeel dagelijks overuren om glazen te laten glanzen? Met een osmose-systeem zeg je nee tegen kalkaanslag en andere vuile vlekken, waardoor deze extra werkuren overbodig worden. Het gebruik van zacht water zorgt bovendien voor besparingen op afwasmiddel. Optimaliseer de efficiëntie van je personeel en verminder de personeelskosten met onze waterbehandelingsoplossingen.

Vervangingskosten toestellen

Hard water is een veelvoorkomend probleem dat schade veroorzaakt aan verschillende apparaten. De efficiëntie van toestellen zoals koffiemachines, ijsblokjesmachines en vaatwassers zakt per millimeter kalk dat er op komt, wat leidt tot kostbare en onnodige reparaties. Door te investeren in een waterontharder bespaar je eenvoudig op vervangingskosten en duur onderhoud.

Glasbreuk

Hard water heeft niet alleen invloed op de vorming van kalkaanslag, maar het heeft ook een negatief effect op de kwaliteit van je glazen. Zo leidt het gebruik van extra zeep tot corrosie van je glazen. En in een café, waar glazen van essentieel belang zijn, is dit problematisch. Gelukkig biedt het gebruik van osmosewater een oplossing. Door osmosewater te gebruiken, behoud je de originele kwaliteit van je glazen en verminder je het risico op glasbreuk.

Benieuwd hoeveel probleem-checkboxes jouw café afvinkt? Doe de test!

Onze oplossingen

Waterverzachters

Verminder kalkaanslag op glazen, verleng de levensduur van je koffiemachine en zorg voor een efficiënter energieverbruik in jouw café. Ontdek hoe de installatie van een waterverzachter jouw zaak naar een hoger niveau tilt.

Omgekeerde osmose

Met omgekeerde osmose verhoog je de efficiëntie van je glazenwasser, verminder je de kans op glasbreuk en bespaar je op naspoelmiddel. Geniet bovendien van op maat gezuiverd water dat voldoet aan de specifieke behoeften van jouw café.

Totaaloplossing

Wil je komaf maken met hard water, onnodige kosten vermijden en de klantervaring verbeteren? Wacht niet langer en vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan over een op maat gemaakte totaaloplossing voor jouw café, van waterontharding en osmose tot regenwaterbehandeling.

Plan een bezoek in met onze waterexpert


Waarom kiezen voor EcoWater?

Vakwerk op maat

Elk café heeft zijn eigen unieke waterbehoeften en daarom is een flexibele aanpak essentieel. Onze waterexperts nemen de tijd voor een grondig plaatsbezoek om jouw specifieke behoeften te begrijpen. Op basis hiervan ontwerpen en installeren onze experts betrouwbare oplossingen op maat. We passen elke installatie aan om perfect aan te sluiten bij de specifieke situatie, beschikbare ruimte en het waterverbruik van jouw café.

Totale ontzorging

Tijdens drukke dagen, wanneer je café vol zit, wil je je geen zorgen maken over gebroken glazen, verstopte leidingen of een defecte vaatwasser. Met een waterontharder geniet je van totale ontzorging. Je vermijdt kalkaanslag, hebt minder kans op glasbreuk en krijgt een duidelijk overzicht van het gemiddelde en maximale waterverbruik. Op deze manier zorgt onze waterbehandeling voor een efficiënte werkdag. Vertrouw op ons voor een zorgeloze ervaring in jouw café.

Duurzame en zuinige installaties

Onze installaties zijn ontwikkeld met geavanceerde technologieën en een focus op duurzaamheid, waardoor ze een langere levensduur hebben. Ze zijn specifiek ontworpen met efficiënt water- en zoutgebruik in het achterhoofd. Ervaar betrouwbare prestaties en slimme connectiviteit voor een optimale waterbehandeling.

Uitgebreid netwerk

EcoWater heeft een uitgebreid netwerk in heel België. Ons team van waterexperts staat altijd voor je klaar, zelfs als je meerdere vestigingen verspreid over het land hebt. Of het nu gaat om advies, installatie of onderhoud, wij garanderen een efficiënt en betrouwbaar watersysteem, waar je café ook gevestigd is. Geniet van de service en expertise van EcoWater, waar je ook bent in België.

Eén centraal aanspreekpunt

Bij EcoWater nemen we het volledige proces in eigen beheer, van de initiële inspectie en opmetingen tot de installatie van de waterbehandelingstoestellen. Met deze end-to-end aanpak kunnen we een snelle en efficiënte service bieden, waarbij wij als jouw enige aanspreekpunt fungeren voor alle vragen, onderhoud en zelfs zoutleveringen. Vertrouw op ons als jouw betrouwbare partner die alles regelt, zodat jij je kunt richten op het uitbaten van je café.


Success van EcoWater

Bij EcoWater hebben we één doel voor ogen: het leveren van de hoogste kwaliteit in waterbehandeling. Als café-uitbater profiteer je van onze jarenlange expertise, gecombineerd met de meest uitstekende (after)servicemogelijkheden in de branche. Ontdek waarom steeds meer horecaondernemers, zoals Hawaiian Poké Bowl en Brouwerij het Anker vertrouwen op EcoWater voor al hun waterbehandelingsbehoeften.

Vraag een referentie uit jouw buurt aan

Lees hieronder alvast meer over onze succesvolle projecten.

Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké bowl

Ontdek hoe EcoWater en Hawaiian Poké Bowl samenwerkten om een snelle en duurzame oplossing te bieden voor kalkvrije rijstkokers en efficiënter watergebruik. Afhankelijk van de vestiging en de hardheid van het plaatselijke water, werd er gekozen voor toestellen binnen onze e-VOLUTION reeks.

Lees meer over deze succesvolle samenwerking en de voordelen die onze slimme waterbehandelingen hebben opgeleverd voor de kwalitatieve superfoods van Hawaiian Poké Bowl.

Brouwerij het Anker

Brouwerij het anker

Brouwerij Het Anker koos met EcoWater voor een wateroplossing op maat voor hun bierbrouwproces en whisky destillatie. Ontdek hoe onze expertise in waterbehandeling heeft bijgedragen aan het behoud van de kwaliteit en smaak van het vloeibare goud dat Brouwerij Het Anker produceert.

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Contacteer ons


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.