menu

Professionele Waterontharders

HomeProfessionele Waterontharders
HomeProfessionele Waterontharders
Adoucisseurs d'eau d'EcoWater
Nederlands

In het grootste deel van België stroomt er hard tot zeer hard water door de leidingen. In de volksmond: er zit te veel kalk in. Deze kalk vormt kalkaanslag, die zorgt voor verstoppingen en beschadigingen in de waterinfrastructuur, een hoger verbruik van detergenten, een aantasting en hogere onderhoudskost van vochtige ruimten (zoals keukens en badkamers) en voor een sterk verminderde efficiëntie van waterverwarmingselementen.

Bent u op zoek naar een waterverzachter voor bij u thuis? Leest u dan direct verder op onze pagina’s voor particulieren!

Hoe werkt een waterontharder

Om deze kalkaanslag tegen te gaan kunnen we het water ontharden. Bij ontharding filteren we het teveel aan kalk (dus calcium- en magnesiumionen) met een harstank uit het water. Deze harsen worden eerst verzadigd met natriumionen. Wanneer het water in contact komt met de harskorrels in de waterverzachter ontstaat er een uitwisseling: de natriumionen onttrekken de calcium- en magnesiumionen uit het water en nemen zelf hun plaats in. Dit gaat zo door tot de harstank verzadigd is met calcium en magnesium. Dan treedt de regeneratiefase in werking. Een omgekeerd proces: de harstank wisselt zijn calcium- en magnesiumionen uit met de natriumionen uit de zoutbak van het systeem.

Gevolg van deze ontharding: geen kalkaanslag meer, en dus een langere levensduur en hogere efficiëntie voor uw infrastructuur. Een bescherming van de investering en een aanzienlijke kosten- en energiebesparing!

Ontharden kan heel nuttig zijn in veel sectoren. Soms als basis voor verdere behandelingen zoals omgekeerde osmose, maar vaak ook als op zichzelf staande behandeling. We lichten een aantal sectoren eruit.

 

1. Appartementsgebouwen en residenties

De voordelen van zacht water die belangrijk zijn voor individuele particulieren, zijn even goed van tel voor bewoners van appartementsgebouwen. Geen kalkaanslag, bescherming van huishoudelijke apparaten en van verwarmingstoestellen, besparing op zeepproducten, beter voor huid en haar, enzovoort.

Een centrale ontharder voor een appartementsgebouw is vaak goedkoper dan een aparte ontharder voor elke woonunit, en geeft u evenzeer alle voordelen qua onderhoud en bescherming van de installatie.

 

2. Kantoorgebouwen en hotels/leisure

In het geval van kantoorgebouwen en hotels zijn de voordelen op lange termijn van zacht water van minder direct belang voor de uiteindelijke gebruikers, maar wegen de voordelen naar onderhoud veel zwaarder door. Minder kalkaanslag betekent efficiënter onderhoud, efficiëntere verwarming, en minder slijtage aan de infrastructuur.

Voor hotels komen er dan nog de noden op gebied van waterbehandeling van de keuken bij, waar we dan vooral over omgekeerde osmose gaan spreken.

 

3. Proceswater voor productiebedrijven

Zelfs al wordt het water tijdens uw productieproces niet verwarmd, dan nog is het gebruik van zacht water vaak voordeliger. Minder onderhoud, minder down time, langere levensduur van uw installaties, dus lagere productiekost en kleinere ecologische voetafdruk.

 

4. Basis voor verdere behandeling

Als u hoge eisen heeft aan de zuiverheid van het water en bijvoorbeeld kiest voor omgekeerde osmose tijdens uw behandelingsproces, is het raadzaam om als eerste stap te ontharden. Zo haalt u het maximum uit elk toestel in de keten, zonder voortijdige slijtage.

Ons gamma waterontharders

Afhankelijk van het gevraagde debiet stellen wij steeds de ideale oplossing voor. Onze 4500-reeks is heel geschikt voor kleinere appartementen en KMO’s, terwijl onze 5000-reeks (die ook met een 2” klep beschikbaar is) ingeschakeld wordt voor grotere projecten, zoals appartementsgebouwen, zorginstellingen en industrie. Omdat onze waterverzachters in duplex, triplex of zelfs quadplex opgesteld kunnen worden met dezelfde controller, kunnen we erg hoge debieten aan.

Wenst u meer informatie, of een offerte op maat? Laat uw gegevens achter via het contactformulier, en wij contacteren u zo snel mogelijk terug.

Contacteer ons voor meer informatie

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

Overzicht van onze producten

Meer informatie

De detailpagina’s voor de 4500-reeks vind u hier, en via deze link vind u meer informatie over de 5000-reeks. Ben u toch op zoek naar een oplossing voor bij u thuis, lees dan verder op de pagina’s voor particulieren. Bent u niet zeker of u een particulier dan wel een professioneel toestel nodig heeft? Vult u dan gewoon het contactformulier in, en we helpen u graag verder.