menu

Over EcoWater Systems

HomeOver EcoWater Systems
HomeOver EcoWater Systems
Nederlands

Op zoek naar de ideale waterverzachter voor uw situatie? Met een toestel van EcoWater profiteert u van 90 jaar ervaring en innovatie. Hierdoor kunnen we uw toestel perfect afstemmen op wat u nodig heeft.

Dankzij EcoWater genieten duizenden gezinnen en bedrijven wereldwijd dag in dag uit van heerlijk zacht water. Sinds 1992 mag EcoWater zich zelfs wereldmarktleider in huishoudelijke waterverzachters noemen. Maak kennis met onze innovatieve waterverzachters.

Ecowater staat voor:

  • de meest geavanceerde en betrouwbare waterverzachters in de markt
  • innovatieve technologieën en kwaliteitsproducten
  • de garantie op een superieure service

Ontdek hieronder meer over onze missie en geschiedenis.

 

Onze missie

Vanaf onze oprichting in 1925, heeft EcoWater Systems een duidelijke visie: zacht en zuiver water aanbieden aan ieders noden en behoeften.

We beschouwen onze klanten als partners en kiezen er daarom voor om een uitzonderlijke klantendienst en after-sales ondersteuning te bieden. Wij bouwen immers een lange termijn relatie op met onze klanten die nog lang voortgaat nadat het EcoWater-product is gekocht. Daar we 95% van onze producten en hun onderdelen zelf ontwerpen en vervaardigen, zijn we er zeker van dat onze toestellen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

EcoWater Systems maakt deel uit van The Marmon Group, waardoor we sinds 1992 ´s werelds grootste fabrikant van waterverzachters voor huishoudelijk gebruik zijn.

 

Geschiedenis

1925: Lynn Lindsay bekomt het allereerste patent voor een automatische stuurklep voor waterverzachters en richt de ´Lindsay company´ op.
1972-1975: Opstart assemblage in België en magazijn te Oevel.
1976-1980: Fusie verkoopkantoren en fabriek.
1981: De Lindsay company wordt een deel van de Marmon Group of Companies. Twee jaar later wordt de Water Refining Group overgenomen, met zijn 2 bekende merken, Miracle Water en Servisoft.
1986-1990: Verhuis naar Olen en aankoop bestaand gebouw.
1988: Fusie van de verschillende waterbehandelingsmerken en oprichting van de Ecowater Systems groep.
1991-1995: Acquisitie van Ecodyne in het Verenigd Koninkrijk, met naamsverandering naar EcoWater Systems Europe.
1992: EcoWater Systems wordt ´s werelds grootste fabrikant van waterverzachters. De groep wordt wereldwijd vertegenwoordigd door meer dan 2000 gekwalificeerde dealers.
1996-2000: Acquisitie van Watrex (België) en Epuro SAS (Frankrijk). (Watrex werd in 1969 opgericht in Alken)
2001-2005: Acquisitie van Deutsche Lindsay (Duitsland), Epuro Polska (Polen) en Acquatica (Roemenië).
2001: Met de lancering van een nieuw gamma huishoudelijke waterverzachters met hoogtechnologische elementen, versterkt EcoWater Systems zijn internationale leiderspositie.
2006: Fusie van Watrex en EcoWater Systems Europe te Olen.
2007: Acquisitie van Crisma (Italië).
2019: Opening van een showroom in Wetteren, aan de Oosterzelesteenweg 119.

 

 

EcoWater Systems: wereldwijd innoverend!

EcoWater Systems is wereldwijd innoverend. Als ´s werelds grootste fabrikant van huishoudelijke waterverzachters beschikken we over een wereldwijd dealernetwerk. Net zoals miljoenen tevreden klanten, kan u ook putten uit onze jarenlange ervaring. Laat ons vandaag nog uw waterprobleem oplossen, thuis of op het werk!

Wenst u meer te weten over onze internationale activiteiten, contacteer dan één van onze regionale kantoren:

EcoWater Systems Benelux 
EcoWater Systems France 
EcoWater Systems Germany
EcoWater Systems Italy 
EcoWater Systems Poland 
EcoWater Systems UK
EcoWater Systems Europe

EcoWater fabriek

Waarom ISO 9001?

EcoWater Systems was de eerste fabrikant van waterverzachters die de ISO 9001-certificatie behaalde. Het behalen van het ISO 9001-certificaat dragen we hoog in het vaandel omdat we de ultieme kwaliteitsnorm én totale klantentevredenheid willen bereiken.

We zijn ons ervan bewust dat je voortdurend moet blijven werken aan het leveren van kwaliteit. De registratie als ISO 9001-gecertifieerd bedrijf was een mijlpaal in onze tocht naar deze kwaliteit.

Onderzoek en ontwikkeling bij EcoWater Systems

Onderzoek & Ontwikkeling

De wetenschap achter beter water

Het is meer dan alleen maar een slogan, het is wie we zijn en waar we voortdurend naar streven. Sinds de verwerving van ons eerste patent in 1925, hebben wij ons toegewijd aan het vinden van oplossingen op het vlak van huishoudelijke waterbehandeling over de hele wereld. Vandaag zijn onze EcoWater producten dan ook gebaseerd op meer dan 90 jaar van toegepast onderzoek en honderden wereldwijde patenten van merkgebonden wetenschappelijke en technische doorbraken.

EcoWater bepaalt de normen voor de volledige industrie.

EcoWater Systems blijft leider met meer dan 40 actieve patenten en ongeëvenaarde kwaliteitsrichtlijnen die de uitmuntendheid in al onze producten garanderen. De kwaliteit van de producten en investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn de kenmerken van ons bedrijf. De productiefaciliteiten van EcoWater zijn gekwalificeerd volgend ISO 9001. Dit is de meest prominente certificatie van drie internationale organisaties die de normen van de kwaliteitssystemen controleren. De registratie van de certificatie beschermt de uitmuntendheid in onze producten van de technische beschrijving tot het uiteindelijke ontwerp.

Eco Responsibility

Het beheer van onze omgeving is één van de belangrijkste prioriteiten voor het behoud van onze afnemende natuurlijke rijkdommen en het blijvend welzijn van onze planeet. Bij EcoWater Systems, zijn we ons ten volle bewust van onze rol en verantwoordelijkheid als maatschappelijk verantwoorde onderneming en streven we er voortdurend naar om de impact op het milieu te beperken bij het vervaardigen van onze producten. 

Onze geavanceerde techniek werkt energiebesparend en verlengt de levensduur van uw huishoudtoestellen, dit leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk. Lager energieverbruik vermindert de vraag naar elektriciteit en de schadelijke gevolgen van elektriciteitsopwekking. Het gebruik van recycleerbaar materiaal vermindert de hoeveelheid afval. Het uitsluiten van schadelijke bestanddelen voor het milieu maakt de producten veiliger voor consumenten en ondernemingen gedurende hun levensduur en daarna.

Ontwerp van het product

Het ontwerp van het product bepaalt het type, de hoeveelheid en de duurzaamheid van de materialen evenals het energieverbruik dat nodig is voor productie, gebruik en recyclage. 

Ontwerp van de verpakking

Het effect van onze producten op het milieu verminderen beperkt zich niet enkel tot de producten zelf, maar richt zich ook op de manier waarop de producten verpakt, verzonden en verkocht worden. 

Verantwoordelijke productie

Met meer dan 85 jaar ervaring in het zachter en veiliger maken van water, begrijpt EcoWater de veiligheid van de consument evenals de bescherming van het milieu door het gebruik van schadelijke samenstellingen in de productieprocessen te verminderen.

Het rendement van de energie

Het grootste effect van een huishoudelijk apparaat op het milieu is vaak zijn energievebruik in tijd. Door het naleven van de ENERGIE STAR normen levert EcoWater een inspanning om producten te vervaardigen die uitstekende milieuprestaties garanderen doorheen hun hele levenscyclus.

Recyclage

EcoWater heeft een geïntegreerde mening over recyclage en afvalbeheer. Wij passen deze benadering toe bij de vroegste stadia van het productontwerp door overeenkomsten en ultra-efficiënte eenheden te creëren die, indien mogelijk, gebruik maken van recycleerbare materialen.