menu

Grondwater

HomeGrondwater
HomeGrondwater
Nederlands

Het is vaak mogelijk om heel goede resultaten te halen met opgepompt grondwater. Als u geen of moeilijk toegang heeft tot leidingwater kan een waterput een prima oplossing vormen. Verder kan het voor grootverbruikers veel interessanter zijn om met putwater te werken dan om leidingwater af te nemen.

Bent u op zoek naar een oplossing voor een professionele omgeving, of heeft u specifieke eisen aan de waterkwaliteit? Ga dan naar onze professionele pagina!

De werking van put- en grondwaterbehandeling

De eerste stap bij het behandelen van put- en grondwater is een wateranalyse, bij voorkeur door een geaccrediteerd laboratorium. Uit dit onderzoek gaat blijken welke elementen er in het opgepompte water aanwezig zijn. Vaak gaat dit om kalk (calcium en magnesium) en ijzer.

Belangrijk is dat de kwaliteit van het opgepompte water min of meer constant is. Hier komt de diepte van de geboorde put in het spel. Als vuistregel geldt dat een put vanaf 15 meter een waterkwaliteit levert die constant genoeg is om succesvol behandeld te worden.

Onze oplossingen voor grondwaterbehandeling

De twee belangrijkste factoren die bepalen welke processen gebruikt kunnen worden zijn de volgende:

  • De aanwezigheid van kalk. Als er moet onthard worden, gaan we altijd naar een oplossing met harsen. Voor huishoudens en kleine ondernemingen is de 4-in-1 filter ideaal.
  • De pH-waarde. Als er niet moet onthard worden en de pH-waarde voldoende hoog is, kan er gewerkt worden met klassieke ontijzering. Voor huishoudens en kleine ondernemingen spreken we dan meestal over de Oxy Iron filter. Als de pH-waarde te laag is, werken we toch met een oplossing met harsen.

Er zijn nog andere factoren die de keuze van processen gaan beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van mangaan of ammonium, of verder nog nitraten en nitrieten. Onze specialisten weten hier altijd raad mee, en gaan u steeds de beste oplossing voor uw situatie aanbieden.

Wenst u meer informatie, of een offerte op maat? Laat uw gegevens achter via het contactformulier, en wij contacteren u zo snel mogelijk terug. 

Contacteer ons!

Contact form part voor industrie

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

Meer informatie

Kijk eens op onze flowchart, die een goed overzicht geeft van de mogelijkheden. Wenst u alle voordelen van onze 4-in-1 oplossing met harsen na te lezen, klikt u dan hier. Meer gedetailleerde informatie over ontijzering met de Oxy-Iron filter vindt u via deze link.

Denkt u niet toe te komen met een huishoudelijke oplossing, bezoekt u dan onze pagina’s voor professionelen. Wilt u uw regenwater behandelen, neem dan hier een kijkje.

Wij kunnen heel veel problemen met leidingwater oplossen, maar ook met water dat geen leidingwater is. Als u graag beroep gedaan had op onze inzichten en expertise op gebied van waterbehandeling of waterrecuperatie, vult u dan even het contactformulier in.

Hoe behandel ik mijn grond- en putwater: een flowchart.

Grondwaterbehandeling Flowchart