menu

Regenwaterbehandeling met actieve kool en UV

HomeRegenwaterbehandeling met actieve kool en UV
HomeRegenwaterbehandeling met actieve kool en UV
Nederlands

De tijd dat regenwater zomaar naar de riool afgevoerd werd is voorbij. Ondertussen gebruiken veel huishoudens hun regenwater, bijvoorbeeld om toiletten te spoelen. Maar waarom daar stoppen? Met de oplossingen van EcoWater kan uw regenwater dienen voor een waaier aan sanitaire toepassingen, zonder enig gezondheidsrisico. 

Waterbehandeling met een UV filter

Hoe gaat het in zijn werk

In eerste instantie wordt het water gefilterd door een Central Water Filter. Deze gaat alle zwevende deeltjes verwijderen, maar ook eventuele geuren en de kleuren van uw regenwater neutraliseren. Het resultaat is helder, geurloos water.

Belangrijke kanttekening is wel dat als de verkleuring van het regenwater veroorzaakt wordt door uw dakbedekking, een actieve koolfilter niet voldoende is.

Daarna wordt een UV-filter ingezet, om eventuele bacteriële verontreinigingen op te lossen. Op deze manier is het water dus veilig om te gebruiken voor veel andere toepassingen, zoals in de wasmachine, om te poetsen, en eventueel zelfs om te douchen. Let wel op, het water is daarmee nog steeds niet drinkbaar. 

Om echt zeker te zijn dat bacteriële verontreinigingen weg zijn en weg blijven, is een dosering met natriumhypochloriet aangewezen. Deze zorgt ervoor dat de leidingen na de UV-filter ook volledig bacterievrij blijven. Als er vertrokken wordt van volledig steriele leidingen, is het mogelijk dat deze dosering niet noodzakelijk is. 

 

Wenst u meer informatie, of een gesprek met een van onze specialisten? Vul dan het contactformulier hieronder in! 

Vraag een gratis offerte aan!

Contact form part voor industrie

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.