menu

Regenwaterbehandeling voor ondernemingen

HomeRegenwaterbehandeling voor ondernemingen
HomeRegenwaterbehandeling voor ondernemingen
Nederlands

De tijd dat regenwater zomaar naar de riool afgevoerd werd is voorbij. Voor huishoudens was dit al verplicht, maar ondertussen gebruiken ook veel bedrijven hun regenwater, bijvoorbeeld om toiletten te spoelen. Met de oplossingen van EcoWater kan het regenwater van uw bedrijf dienen voor een waaier aan (sanitaire) toepassingen. 

Regenwaterbehandeling voor bedrijven

Hoe gaat het in zijn werk

Na een eventuele voorfiltratie, wordt het water gefilterd met een oplossing met actieve kool. Deze gaat alle zwevende deeltjes verwijderen, maar ook eventuele geuren en de kleuren van uw regenwater neutraliseren. Het resultaat is helder, geurloos water.

Belangrijke kanttekening is wel dat als de verkleuring van het regenwater veroorzaakt wordt door uw dakbedekking, een actieve koolfilter niet voldoende is.

Verdere behandelingen zijn dan afhankelijk van de behoeften. Als het water gebufferd wordt (bijvoorbeeld voor gebruik in een car wash), is het vaak aangewezen om bacteriën te doden, om algengroei tegen te gaan. De meest performante oplossing is dan vaak een dosering met natriumhypochloriet. Zo blijven leidingen en buffervat bacterievrij. Eventueel kan er zelfs een circulatie met een UV-lamp voorzien worden, om zeker te zijn. 

 

Wenst u meer informatie, of een gesprek met een van onze specialisten? Vul dan het contactformulier hieronder in! 

Vraag een gratis offerte aan!

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

waterbehandeling voor carwashes

Projecten en case studies

Regenwater in carwashes

Regenwater is mineraalarm, en droogt dus zonder strepen na te laten. Wij installeerden een filtratie op het regenwater bij BMW Sneyers in Herentals, zodat zij hun carwashes kunnen voeden met regenwater. Lees de use case hier!