menu

Wat is hard water en hoe ontstaat het?

HomeWat is hard water en hoe ontstaat het?
HomeWat is hard water en hoe ontstaat het?

Wat is hard water en hoe ontstaat het?

Misschien heb je al eens gehoord van ‘hard water’. Dat is water dat veel kalk bevat. Hoe komt die kalk precies in je leidingwater? En hoe pak je de nadelen van hard water aan? Ontdek het hier en bespaar tot 650 euro per jaar!

Hard water is kalkrijk water

Leidingwater bevat van nature kalk. Afhankelijk van je woonplaats, kan het leidingwater meer of minder kalk bevatten. We spreken dan over ‘hard’ of ‘zacht’ water. Regenwater is van nature toch zacht? Hoe kan het dat het leidingwater bij je thuis hard is?

Calcium en magnesium

Het water dat bij je thuis uit de kraan stroomt, heeft al een hele weg achter de rug. Onderweg heeft het mineralen, zoals kalk, opgenomen uit de bodem. Komen er in jouw regio veel calcium en magnesium voor in de bodem? Dan is het drinkwater er hard. Kijk uit naar een oplossing, want hard water heeft heel wat nadelen! Ontdek de risico’s van hard water.

Qu'est-ce que l’eau dure et comment se forme-t-elle?

Regionale verschillen

Het gehalte aan calcium en magnesium in de bodem verschilt dus van regio tot regio. Het is belangrijk om de situatie in jouw gemeente te kennen, want hard water heeft diverse nadelen. Het lelijke laagje kalkaanslag op je tegels en kranen is slechts het topje van de ijsberg. 

 

SOS hard water

Is het water in jouw gemeente hard? Opgelet dan, want je toestellen en leidingen lopen gevaar. De kalk in het water zet zich af op de verwarmingselementen van apparaten en sanitaire voorzieningen. Hierdoor gaan bijvoorbeeld je koffiezet, boiler en wasmachine minder efficiënt werken, waardoor je energiefactuur stijgt. Bovendien gaan je toestellen sneller stuk, en ook dat kost geld. Ontdek hoe je dergelijke problemen voorkomt.

Bespaar fiks dankzij een waterverzachter

Zit er bij jou thuis veel kalk in het water? Kijk dan uit naar een waterverzachter. Dit toestel maakt het harde water zacht. Zo geniet je van alle voordelen van zacht water. Je warmwatertoestellen verslijten minder snel en moeten minder snel vervangen worden. Ze blijven optimaal werken, waardoor je bespaart op je energiefactuur. Verder heb je ook minder schoonmaakmiddelen nodig. In totaal bespaar je tot 650 euro per jaar!

Ontdek de hardheid van het water in jouw regio

Wil je weten hoe hard het water in jouw gemeente is? Je ontdekt het op de site van het drinkwaterbedrijf bij jou in de buurt. Voer je postcode of gemeente in en vergelijk het resultaat met deze gegevens:

Waterhardheid in Franse graden

zacht water: 0-7 °F
middelhard water: 8-15 °F
hard water: 16-30 °F
zeer hard water: > 30 °F

Is het water in je gemeente hard of zeer hard? Dan kun je met een waterverzachter tot 650 euro per jaar besparen!

Tips voor de aankoop

Hoe kies je een waterverzachter? Een goede waterverzachter kan ingesteld worden volgens je wensen en behoeften, is zuinig en gaat jaren mee. EcoWater biedt waterverzachters met wifi aan, superhandig! Heeft je waterverzachter een onderhoud nodig, dan krijg je een e-mail of sms. Is er een probleem, dan kan er vaak al vanop afstand een diagnose worden gesteld. 

Wil je dus afrekenen met kalkaanslag en tot 650 euro per jaar besparen? Vul dan het contactformulier hieronder in. Je krijgt vrijblijvend advies op maat en een gratis offerte!

Contacteer ons voor vrijblijvend advies op maat!

Particulier nieuw

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.