menu

Nieuwe quadplex ontharder voor CHU Brugmann

HomeNieuwe quadplex ontharder voor CHU Brugmann
HomeNieuwe quadplex ontharder voor CHU Brugmann

Aanleiding voor het project

Vanuit CHU Brugmann kwam de vraag om drukvallen op te lossen over een bestaande installatie. 

Na een gedetailleerde diagnose bleek het verbruik over deze installatie tot 70 m3 per dag te gaan. Een van de oorzaken was dat nu ook de koeling van de autoclaven met zacht water gebeurt. De oorspronkelijke installatie was echter gedimensioneerd op een verbruik van slechts 15 m3 per dag. Het was duidelijk dat het tijd werd om deze te vervangen. 

 

Waterbehandeling voor de zorgsector: CHU Brugmann

Technische opstelling

Om een dagverbruik van 70 m3 te leveren, heb je heel veel capaciteit nodig, dus grotere harstanks. Een standaard duplex opstelling ging niet - de harstanks zouden dan zodanig groot worden, dat ze niet meer in de ruimte zouden passen.

EcoWater Systems heeft een uniek voordeel in de markt: wij kunnen tot 4 harstanks aansturen met dezelfde controller. We kunnen dus het nodige harsvolume verdelen over 4 tanks, die wél in de beschikbare ruimte passen. Het resultaat is een quadplex opstelling, die het gevraagde debiet moeiteloos aankan. 

Een quadplex ontharder voor het CHU Brugmann in Brussel

De piping werd gedaan door loodgieter Patrick Jespers, die gespecialiseerd is in complexere piping in mepla.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.