menu

Multimedia filtratie

HomeMultimedia filtratie
HomeMultimedia filtratie
Nederlands

Onze multimedia filtratie tanks kunnen ingezet worden voor het verwijderen van ijzer, mangaan, ammonium, geuren en kleuren uit putwater. Ijzer of andere opgeloste stoffen zorgen ervoor dat de drinkbaarheid van het putwater niet meer gegarandeerd wordt, en kunnen ook hinder veroorzaken in waterleidingen en allerhande installaties en machines.

Inzetbaarheid

Deze installatie wordt ingezet wanneer er vertrokken wordt van waterwinning verschillend van leidingwater. 

  • Behandeling van grondwater en putwater
  • Behandelen van oppervlaktewater
  • Recyclage proceswater 

Onder meer in de landbouw, maar ook bij grootverbruikers zoals car washes wordt deze oplossing heel vaak ingezet.

Multimedia filtratie en ontijzering

Belangrijkste eigenschappen

Bij een proces van klassieke ontijzering wordt het opgepompte water belucht, om oxidatie te krijgen. Het tweewaardige, opgeloste ijzer wordt zo driewaardig ijzer, dat uitvlokt. Na de beluchting wordt het water door een filtratietank zoals afgebeeld op de foto gestuurd, waar het uitgevlokte driewaardige ijzer gefilterd wordt.  

Afhankelijk van de behoeften van de klant, kan deze tank ook ingezet worden voor andere processen dan alleen klassieke ontijzering, zoals greensand of zelfs actieve kool. Deze tanks zijn ook beschikbaar met een polyethyleen (PE) coating, hetgeen deze toestellen geschikt maakt voor de voedingsindustrie. 

Bent u geïnteresseerd in een offerte, wenst u meer info, of een gesprek met een van onze specialisten? Vult u dan het contactformulier hieronder in. 

MEER INFORMATIE OF EEN OFFERTE?

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.