menu

Grond- en putwater voor professionelen

HomeGrond- en putwater voor professionelen
HomeGrond- en putwater voor professionelen
Grondwaterbehandeling door EcoWater
Nederlands

Voor grootverbruikers zoals carwashes of in de land- en tuinbouw is het vaak veel interessanter om met putwater te werken dan om leidingwater af te nemen. Dankzij de oplossingen van EcoWater is het dan ook vaak mogelijk om heel goede resultaten te halen met opgepompt water.

Werkwijze

De eerste stap bij het behandelen van put- en grondwater is een wateranalyse - bij voorkeur uitgevoerd door een geaccrediteerd laboratorium - waarmee we de elementen die er in het opgepompte water aanwezig zijn in kaart brengen.

Belangrijk is dat de kwaliteit van het opgepompte water redelijk constant is. Voor putwater telt hier dan vaak de diepte van de put, als vuistregel geldt dat een put vanaf 15 meter een waterkwaliteit levert die constant genoeg is om succesvol behandeld te worden.

Verder zijn er twee belangrijke factoren die bepalen welke processen gebruikt kunnen worden:

  • De aanwezigheid van kalk. Als er moet onthard worden, komen er altijd harsen aan te pas. Voor grootverbruik spreken we hier meestal van de 5000-reeks.
  • De pH-waarde. Ervan uitgaande dat we niet moeten ontharden en dat de pH-waarde voldoende hoog is, kunnen we werken met klassieke ontijzering.

 

Ontijzering van grondwater

Het voordeel van klassieke ontijzering ten opzichte van een oplossing met harsen, is dat er bij klassieke ontijzering geen verbruiksproducten zoals zout nodig zijn, dus dat deze oplossingen op langere termijn vaak goedkoper zijn.

Het is dus soms interessant om een klassieke ontijzeringsinstallaties te koppelen aan een aparte ontharder, of zelfs om de pH van het opgepompte water te beïnvloeden met een dosering, zodat een klassieke ontijzering wel mogelijk is.

Anderzijds heeft een oplossing met harsen het voordeel dat dit gewoon in alle situaties werkt, en vaak bijkomende vervuilingen zoals ammonium ook ineens opgevangen worden.

Onze flowchart geeft ook nog een duidelijk beeld.

 

Ons gamma ontijzeraars

Voor klassieke ontijzering van grondwater spreken we over de multimedia-filtratie tanks, die ook beschikbaar zijn met een polyethyleen (PE) coating, geschikt voor voeding. Voor de andere situaties wordt de 5000 reeks ingezet. Op basis van uw specifieke situatie wordt de juiste harsmengeling gekozen.

Wenst u meer informatie, of een offerte op maat? Laat uw gegevens achter via het contactformulier, en wij contacteren u zo snel mogelijk terug.

Meer informatie?

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

Hoe behandel ik mijn grond- en putwater: een flowchart.