menu

Brussels Aquarium kiest voor ecologische waterbehandeling

HomeBrussels Aquarium kiest voor ecologische waterbehandeling
HomeBrussels Aquarium kiest voor ecologische waterbehandeling
Traitement de l'eau Brussels Aquarium

Moderne upgrade

Wie is Brussels Aquarium?

Brussels Aquarium is gespecialiseerd in tropische vissoorten en aquariumtoebehoren: van vissen, visvoer, aquariumwater, diverse aquaria, (namaak-)plantjes, tot viswaterproductietoestellen ... En dit volledig toegespitst op de particuliere visliefhebber.

Hoog tijd voor vernieuwing
Bij Brussels Aquarium was het hoog tijd voor een moderne upgrade van de huidige installatie. De initiële opstelling was ondertussen al meer dan 20 jaar oud en maakte nog gebruik van een verouderde waterbehandelingstechniek. Deze installatie was de voorloper van de omgekeerde osmose-techniek, waar aan de hand van kation- en anion-harsen het water werd gedemineraliseerd.
De waterbehandelingsinstallatie speelt voor Brussels Aquarium een belangrijke rol in de waterkwaliteit van de aquariumtanks. De speciale vissoorten kunnen in kraanwater simpelweg niet overleven, waardoor de behandeling van het kraanwater dus cruciaal is.

Speciale vissoorten vragen om speciale behandelingen
Behalve dat het water voor de aquariumtanks behandeld moest worden om de hardheid te verlagen en te demineraliseren, was er nog een specifieke eis waaraan moest worden voldaan. Zo kunnen tropische vissoorten namelijk niet tegen silicaten, waardoor we ook hier een extra behandelingsfase moesten voorzien in de opstelling.

waterbehandeling Brussels Aquarium

Onze aanpak

Onze expert ging ter plaatse om de bestaande installatie te bekijken. Deze was verouderd en de onderhoudskosten liepen erg hoog op. Het aantal chemicaliën dat dankzij de versleten harsen na 20 jaar nodig was om de behandelingsinstallatie te reinigen, was ondertussen erg toegenomen. Bovendien waren de manuele handelingen van de zure chemische stoffen niet zonder gevaar voor de werknemers van Brussels Aquarium en was het onderhoud bovendien erg tijdrovend.

Na een grondige analyse konden we één optimale oplossing aanbieden die rekening zou houden met de verschillende vereisten van de klant: een veilige, onderhoudsvriendelijke installatie met bijkomende filtering op silicaten en de mogelijkheid om water van de installatie in de winkel te kunnen aftappen voor commercieel gebruik.

 

EcoWater filtersysteem voor aquariums

Het resultaat

Om de verouderde techniek te vervangen kozen we ook hier voor de bewezen opstelling met een waterontharder voor het stadswater, gekoppeld aan een omgekeerd osmose-apparaat. Om aan de vereisten te voldoen, voegden we op de omgekeerde osmose nog een silicatenbindend product toe aan de waterbehandeling. Het membraan in de omgekeerde osmose houdt silicaten namelijk niet tegen, waardoor deze toevoeging noodzakelijk was.

 

Ook voor commerciële doeleinden
Wat dit project uniek maakt, is dat de klant twee soorten water wilde als resultaat. Dit omdat de klant het behandelde water ook wilde aanbieden voor verkoop in de winkel. Hierdoor kunnen particulieren het perfecte water voor hun aquarium kunnen verkrijgen. Voor zoetwatervissen is het osmosewater voldoende, maar voor de speciale zoutwatervissen is zout water essentieel.

Alternatief voor zout water
Zout water uit de zee exporteren is hier uiteraard niet de oplossing, waarop Brussels Aquarium een oplossing aanbiedt aan haar klanten om dit zout water thuis te simuleren. Daarom voegden we nog harsen toe achter de osmosebehandeling, waarbij we volledig gedemineraliseerd water creëren. Dit DEMIN-water wordt als basis gebruikt voor het zout water, dat na het toevoegen van de juiste stoffen de optimale samenstelling creëert die het zout water nabootst.

Stabiele kwaliteit dankzij 24/7 monitoring
Als kers op de taart voegden we een PLC-scherm toe aan de waterbehandelingsinstallatie. De verschillende waterkwaliteiten worden constant gemonitord, waardoor de klant steeds meteen op de hoogte is bij eventuele alarmen.

Ook op zoek naar een flexibele oplossing voor uw bedrijf?
Bent u ook op zoek naar een waterbehandelingsinstallatie of heeft u nood aan een upgrade van uw huidige installatie? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie of bekijk al onze oplossingen voor professionelen. Of het nu gaat over de waterbehandeling van regenwater, grondwater of stadswater: bij EcoWater bent u steeds aan het juiste adres. Dankzij onze expertise van meer dan 90 jaar in waterbehandeling, kunt u steeds rekenen op een oplossing die getoetst wordt aan een grondige analyse.

Neem contact op

Contact form pro

EcoWater Systems Europe NV deelt deze gegevens nooit met derde partijen. Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.